Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Zafer Bayramı’nın 98. yıl dönümü, buruk ama coşkuyla kutlandı..

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın resmi töreni, pandemi nedeniyle kutlamalar kısıtlanınca, sadece protocol üyelerinin katılımıyla Pazar günü sabah 09:00’da yapıldı.  Milas Kaymakamı Eren Arslan, CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milas Garnizon Komutanı Albay Emel Demiryakan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Yapar, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, Oda başkanları, muhtarlar, gazilerimiz ve vatandaşlar katıldı.

Zafer Bayramı’nın 98. yıl dönümü, buruk ama coşkuyla kutlandı..

Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan tören, günün anlam ve önemini belirten konuşma ile devam etti.

Konuşmayı Milas Garnizon Komutanı Albay Emel Demiryakan yaptı ve Mustafa Kemal Paşa komutasında Büyük Taarruzla 26 Ağustos’ta Kocatepe’de başlayan ve ardından 30 Ağustos’ta Dumlupınar'da Yunan işgal kuvvetlerine indirilen kesin darbeyle taçlanan zaferi kutladı.
Demiryakan, 98’inci yıldönümünü kutlanan 30 Ağustos Zaferi’ni; mazisi şan, şeref ve zaferlerle dolu Türk Silahlı Kuvvetlerinin cesaret ve kahramanlığının destanlaştığı, vatanın savunulması ve milletin bağımsızlığı uğrundaki azim ve kararlılığının en önemli göstergelerinden birisi olarak niteledi.  

“Dört gün içerisinde 150 bin Yunan askerinin yok edildiği, Yunan başkumandanı Trikupis’in esir edildiği, 15 bin Mehmetçiğin şehit olduğu; devamında ‘ordular ilk hedefiniz Akdenizdir!’ komutuyla kalan yunan askerinin İzmir’e sürüldüğü ve 9 Eylül’de denize döküldüğü bu büyük taarruz, sadece Türk tarihinin değil dünya tarihinin de en etkili, kesin sonuçlu meydan muharebesidir.” Diyerek açıklamasına devam eden Demiryakan, konuşmasında şunları kaydetti:

“Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlatılan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çağdaş bir devlet olarak inşası sürecinde, ordumuzun cesaret ve kahramanlığının destanlaşarak hafızalara kazındığı ve şanlı tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olarak kayda geçen bu büyük zafer, yüce milletimiz için birlik ve beraberlik duygusu ve bağımsızlık tutkusunun abideleştiği bir onur ve gurur kaynağı olmuştur.
Bu zafer yalnız Mehmetçiğin değil. Cephe gerisinde mermi taşıyan kendi çocuğundan önce Türk askerini düşünen Türk kadınının ve Türk milletinin destanıdır. Sadece ülke sınırları içinde değil yurtdışında; Libya, Suriye, Somali, Arnavutluk. Kosova, Azerbaycan, Pakistan, Belçika Afganistan, Bosna Hersek, Almanya ve Katar'da bayrağımızı taşıyan, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak, bu bilinç ve inançla bağrından çıktığımız yüce milletimize en güzel şekilde hizmet etmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.
Aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetleri günü olarak da kutlanan 30 Ağustos’ta milletimizin duyduğu güvenden ve bu üniformayı giymekten şeref duyuyoruz.
Bu tarihî gün kapsamında; başta ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ile vatanın bütünlüğü ve şanlı bayrağımızın daima hür bir şekilde dalgalanması uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz. Bu büyük bayram hepimize kutlu olsun.”
Atapark’taki törenin ardından, protokol ve katılımcılar tarafından Milas Şehir Mezarlığı’nda şehitlik ziyaret edildi; şehitlerimiz dualarla anıldı.

ALTERNATİF TÖREN

Protokolün şehitlik ziyareti sonrası, Atapark’ta toplanan başta CHP’liler olmak üzere, çeşitli siyasi partiler ve kurumlar Atapark’ta alternatif çelenk koyma programı gerçekleştirdiler. Sosyal mesafeye özen göstererek alanda toplanıldıktan sonra, CHP çelengi CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe, Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Muğla Milletvekili Suat Özcan ve eski vekiller Fevzi Topuz ve Tolga Çandar tarafından anıta konuldu. Daha sonra Vatan Partisi İlçe Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Eğitim Sen Atatürk Anıtı’na çelenklerini koydular ve topluca İstiklâl Marşı’nı söyledikten sonra dağıldılar. CHP’liler çelenk koyma töreninden sonra, yürüyerek vatandaşlara bayrak dağıtarak Arastapark’taki CHP ilçe binasına geldiler. Kutlamalar burada da konuşmalar, pasta kesimi ve ikramlarla devam etti.

GECE DE KUTLAMALAR DEVAM ETTİ

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. Yıldönümü kutlamaları, gece de devam etti. Vatandaşların oluşturduğu bayraklarla süslü araç konvoyu tüm Milas’ı dolaşırken, Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve eşi de açık bir aracın üstünden vatandaşları selamladı. Marşlar eşliğinde Milas caddelerinde dolaşan konvoy saat 21:00’e yaklaşırken Atapark’ta son buldu. Burada, yine sosyal mesafe koşullarına göre vatandaşlar alanı doldururken, Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve küçük bir kız çocuğu, elinde meşale taşayırak, meşalelerden koridor oluşturan vatandaşların arasından alkışlarla geçerek, Atatürk Anıtı önünde hazırlanan büyük meşaleyi tutuşturdular. Coşkunun zirveye çıktığı bu anlardan sonra, Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Atatürk Anıtı önünde bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında 30 Ağustos’un gereken coşkuyla kutlanmasının engellenmesi konusunda eleştirilerde bulunan Başkan Tokat, şunları söyledi:

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis