​​​​​​​GÜLLÜK’ÜN SUYU DA GÜNDEME GELDİ..

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla’da görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Son seçimden bu yana geçen 3 yılı değerlendiren Gürün, toplantı sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Önder Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Coşkun Efendioğlu’nun sorularını yanıtlayan Başkan Gürün, Güllük’teki Türkiye’nin tek özel işletmeli şebeke suyunun imtiyaz hakkı konusunda ve Milas’ta yapımı planlanan kültür merkezi hakkında sorularını yanıtladı.

​​​​​​​GÜLLÜK’ÜN SUYU DA GÜNDEME GELDİ..

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe’deki Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gazetecilerle buluştu. Gazetecilere Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışmaları anlatan Başkan Gürün, büyükşehirin kurulduğu 2014 yılından bu yana 3 milyar 45 milyon lira yatırım yapıldığını söyledi. Son dönemde yaşanan döviz kuru dalgalanmasından kaynaklı belediyenin borcunun yaklaşık 1 milyar lira arttığını kaydeden Gürün, “Bu parayla bin kilometre sıcak asfalt, 18 atıksu arıtma tesisi, 1800 kilometre içme suyu hattı yapılabilirdi.” dedi.

240 milyon liralık Milas Ören Kanalizasyon ve İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nin ihalesinin 20 Nisan’da gerçekleştirileceğini hatırlatan Gürün; Bozalan, Çökertme ve Türkevleri Mahallelerindeki içme suyu temin projesinin de 26 milyon 500 bin lira yatırımla gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Gürün, “Uluslararası Kredi Kuruluşlarından Edindiğimiz Finansman Kaynaklarını Cumhurbaşkanlığı Tarafından Onaylanmadığı İçin Kullanamıyoruz”

Muğla’nın altyapı sistemlerinin geliştirilmesi ve güneş enerji tarlalarının kurulması için uluslararası kredi kuruluşlarından finans kaynağı sağladıklarını söyleyen Başkan Gürün, Cumhurbaşkanlığı tarafından 2 yıldır yatırım programına alınmadığı için bu kaynağı kullanamadıklarını söyledi. Başkan Gürün, “Biz uluslararası kredi kuruluşlarından 230 Milyon Euro’luk kredi anlaşması yaptık. Bunun şartı Uluslararası kredi kuruluşundan not almamız olduğu söylendi. Biz de büyükşehir olarak en yüksek not olan AAA+ notunu aldık. Şu an hükümetimiz bu notta değil. Türkiye’deki birçok kurumdan farklıyız. Bunun üzerine tamam kredi verebiliriz dediler. 63,5 Milyon EURO kredi anlaşması yaptık. Ancak Cumhurbaşkanlığında bu karar bekliyor. 2 senedir bekliyoruz. Bunu almış olsaydık bu güne kadar su altyapısının %80’inini tamamlamış olurduk. Bunun yanı sıra bu finans kaynağıyla güneşten enerji elde etmek için, güneş enerji tarlaları kuracaktık. Maalesef bunu da ertelemek zorunda kaldık. Farklı finans kaynağı bularak hayata geçirmeye çalışacağız” dedi.

Başkan Gürün, “Muğla’nın verdiği vergi ile aldığı yatırım arasında büyük fark var”

Muğla’nın verdiği vergi ile aldığı yatırım konusunda büyük fark olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 2019-2021 yılları arasında Muğla’dan 12 Milyar 787 Milyar vergi toplandığı ancak bu yıllar arasında sadece 853 Milyon 846 Bin TL yatırım aldıklarını söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Taner Yiğit’in sunumlarının ardından gazetecilerin soruları yanıtlandı.

Güllük Suyu ve Milas Kültür Merkezi..

Gazetemiz Yayın Yönetmeni Coşkun Efendioğlu’nun, “Seçim döneminde Milas’a kültür merkezi kazandırılması konusunda yapılan açıklamalara rağmen halen bir gelişme yaşanmadığı, bu konuda bir çalışma olup olmadığı” sorusunu yanıtlayan Gürün, “Olağanüstü bir konu olmadığı sürece, seçimlerde arkadaşlarımızla birlikte yerine getirilmesi konusunda yüzde 100 ihtimal gördüğümüz konuları dile getirdik. ‘Şu tarihte yapılacak’ demedik hiçbir zaman. Bu konuda gerekeni yapacağız dedik. Süreç devam ediyor. İmar gibi gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra proje ihalesine çıktık. Birinci arkadaşımız proje ihalesinden çekildi. Tekrar ihaleye çıktık. O bittikten sonra finansmanı değerlendirerek söz verdiğimiz her şeyi yerine getirmeye çalışıyoruz. Ancak söz vermediğimiz halde yaptığımız çok şey var. Bunun projesini ihale edip, mekanik, statik ve diğer konularda projeyi elde ettikten sonra; dönemimizin sonuna kadar olağanüstü bir şey olmazsa söz verdiğimiz gibi yapacağız.” dedi.

Coşkun Efendioğlu’nun, “Milas’a bağlı Güllük Mahallesi’nde Türkiye’nin tek özelleştirilmiş su işletmesi olması nedeniyle yüksek faturalara yönelik vatandaşlardan yoğun şikayetler geldiğini, imtiyaz hakkının MUSKİ’ye geçmesi için herhangi bir çalışma olup olmadığını sorusunu yanıtlayan Gürün ise, ilgili şirketle sık sık görüştüklerini dile getirerek, “Onların yerine getirmediği taahhütleri var. Yapılması gereken tesisler ve isale hatları var. Ödemesi gereken konular var. Hepsini çalışıyoruz. Ve en az 2 haftada bir ciddi toplantılar yapıyoruz. Maalesef Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir anlaşma var ve bu konuyla ilgili devretmek isterlerse şartlarımıza uygun olarak bize devredebilirler. Ama bu şartları koyduk. Devam etmek isterlerse de şimdiye kadar yapmamış oldukları bütün şeyleri yükümlülükleri yerine getirerek devam edebilirler. O konuda maalesef köşeye sıkışmış durumdayız. Hukuken de ‘parasını vereyim alayım’ deme şansımız yok. Bu “kamu zararı” oluyor. Ama çalışmamız devam ediyor.” diye konuştu.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık