Güncel kazı ve araştırma bulguları, kamuoyu ile paylaşıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından ilçemizde 3 gün boyunca devam edecek olan, ‘Karia Arkeolojisi-Güncel kazı ve araştırmalar Sempozyumu’ başladı. Sempozyumda, Muğla il genelinde yapılan kazı çalışmaları ve kazılardan çıkarılan eserlerle ilgili sunum yapılırken, Milas Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü’nün öğrenci sergisi de dikkat çeken bir etkinlik oldu.

Güncel kazı ve araştırma bulguları, kamuoyu ile paylaşıldı

Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurdu Toplantı Salonu’nda dün başlayan ve 3 gün boyunca devam edecek ‘Karia ve Milas’ konulu sempozyum, beraberinde farklı sergi etkinlikleriyle de dikkat çeken bilimsel bir çalışma özelliği taşıyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde görevli akademik personel tarafından gerçekleştirilecek olan sempozyumda, il genelinde biten ve devam eden kazı çalışmaları ve bu çalışmalardan elde edilen antik dönemlere ait buluntular hakkında geniş bilgi sunumu, sinevizyon gösterimi eşliğinde yapılıyor.

Toplantı salonunda sunum devam ederken, dışarıda ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü öğretim elemanları; Berna Sevinç, Canan Kork Çiftçi, Evrim Çoban, Gülüzar Çelebilik, Mutlu Altınay, Nagehan Öğsüz, Nebahat Esen ve Sinan Şiveroğlu tarafından hazırlanan ‘Karia ve Milas’ konulu sergi ile Canan Kork Çiftçi ve Gülüzar Çelebilik koordinatörlüğünde bölüm öğrencileri tarafından hazırlanan sergi, sempozyumu izlemeye gelenler tarafından ilgi ile gezildi.

Öte yandan ‘Gravürlerde Karia’ konulu koleksiyon ise Milas Müzesi Uzunyuva Anıt Mezarı ve Müze Kompleksi Kafeterya Binası’nda Nezih Başgelen tarafından sergileniyor.

 

 

 

    

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık