Yörüklerden kurumlara bir ziyaret daha…

Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği Başkan ve yöneticileri, geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta da, ilçemizdeki kurumlara yönelik ziyaretlerine devam etti. Gerçekleşen ziyaretlerde dernek çalışmalarını aktaran Başkan ve yöneticiler, kurum amirlerine bir de Yörüklerin simgesi olan ‘Sarı Yağlık’ hediye ettiler.

Yörüklerden kurumlara bir ziyaret daha…

Başkanlığını Veteriner Hekim Mevlüt Kiriş’in yaptığı Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği, ilçemizdeki kurumlara yönelik ziyaretlerini sürdürüyor. Kısa bir süre önce ilçemize tayin yoluyla gelerek göreve başlayan Başsavcı Adem Efe, İlçe Garnizon Komutanı Albay Emel Demiryakan, bu sene açılan ve 43 öğrenci ile eğitim-öğretime başlayan Milas Veterinerlik Fakültesi’ne Dekan olarak atanan Prof. Dr. Artay Yağcı ve Terörle Mücadele Büro Amiri Nuri Güneş’i ziyaret eden dernek yöneticileri, ziyarette bulundukları kurum amirlerine kendi çalışmalarını ve gelecekte planlanan çalışmaları konusunda bilgi aktardılar. Dernek Başkanı Mevlüt Kiriş’in aynı zamanda Veteriner Hekim olması dolayısıyla Fakülte Dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı ile fakülte ve veterinerlik mesleği konusunda uzun bir sohbet gerçekleşirken, kendisinin de bu sıralarda okuduğunu, kutsal ve zor bir meslek olduğunu söyledi.

Başkan Kiriş; “Fakülte Milas’ımız için isabetli bir karar olmuştur. Milas, Yörük yurdu ve burada devecilik ve son günlerde de boğa güreşleri kültür olarak sürdürülüyor. Öte yandan büyük ve küçükbaş hayvancılığı, balık sektörü, arıcılık, kanatlı hayvanlar yetiştirme konusunda da son dönemler sektör ilerlemiş durumdadır. Ayrıca sahada çalışan meslektaşlarımız, bilimsel anlamda da fakültemiz ile de koordineli çalışarak, ilçemizdeki hayvancılığı hep beraber ileri boyutlara taşımalıyız” dedi.

Birlikte çalışma fikrini kendilerinin de çok benimsediğini vurgulayan Dekan Yağcı; “Yüksekokul, fakülte ve bütünüyle üniversite, bulunduğu şehir ile bütünleşerek gelişebilir; bilime, bulunduğu kente ve yetiştirdiği insan gücüyle ülkeye faydalı olabilir. Bu anlamda tüm kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, dernekler ve elbette halkımızla birlikte güzel işlere imza atacağız” dedi. Dekan Artay Yağcı ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, fakültenin tercih sırasında ilk onda olduğunu, bunun da Milas’a bu fakültenin açılmış olmasının ne kadar isabetli bir karar olduğunu gösterdiğini söyledi. Prof. Dr. Yağcı, Milas’ın, Bodrum’un komşu olması nedeniyle de pet hayvancılığına ve gıda sektörüne katkı sağlayacağını söyledi. Milas İlçe Garnizon Komutanı Albay Emel Demiryakan’ı da ziyaret eden Milas Yörük-Türkmen Derneği başkan ve yöneticileri, asker ve polisin ülkemizin ve milletimizin iç ve dış güvenliği, bayrağımızın dalgalanması ve vatanın bölünmez bütünlüğü için her koşulda canını ortaya koyan manevi gücümüz olduğunu bir kez daha vurguladılar.  Garnizon Komutanı Albay Demiryakan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, toplumları gerçek anlamda bütünleştiren kültüre sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Kendisinin de bir Yörük olduğunu belirten Albay Emel Demiryakan; “Ziyaretten memnuniyet duydum. Ben de bir Yörük olarak derneğinizi yakından takip ediyorum” dedi. Geçtiğimiz aylarda Kahramanmaraş’tan tayin yoluyla ilçemize gelerek göreve başlayan Başsavcı Adem Efe’yi de ziyaret eden dernek yöneticileri, başsavcı Efe’ye görevinde başarılar dilediler.

Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği’nin ziyaret ettiği bir başka kurum amiri de, ilçemiz Terörle Mücadele Büro Amiri Nuri Güneş oldu. Dernek yöneticileri tarafından yapılan tüm ziyaretlerde kurum amirlerine bir de Yörüklerin simgesi olan ‘Sarı Yağlık’ hediye edildi.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık