Hadi Eskişar Konağı Restorasyon projesi çalışmaları sürüyor

Milas Belediyesi İmar Şehircilik Müdürlüğü KUDEB Şefliği Milas Kültürel Mirası Koruma Programı kapsamında hazırlanan Hadi Eskişar Konağı Restorasyon Projesi çalışmaları sürüyor.

Hadi Eskişar Konağı Restorasyon projesi çalışmaları sürüyor
  • 17 January 2023, Tuesday 11:30

İlçemizin en görkemli yapılarından biri olan, yıllara meydan okuyarak hala ayakta kalmaya devam eden Hadi Eskişar Konağı’nda Milas Belediyesi İmar Şehircilik Müdürlüğü KUDEB Birimi tarafından İTÜ danışmanlığında devam eden restorasyon projesi kapsamında toplantı gerçekleştirildi.

Milas Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda gerçekleşen toplantıya Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Belediye Başkan Yardımcısı Harun Reşit Çavuşoğlu, İmar ve Şehircilik Müdürü Tolga Ay, Milas Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü KUDEB Şefliği Birim Sorumlusu İsmail Ernur Öztekin, İTÜ Mimarlık Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Gülsün Tanyeli katıldı.

Toplantıda yapının tarihi, rölöve çalışması, restorasyon verileri ve proje takvimi üzerine konuşularak, fikir alışverişinde bulunuldu.

ÇOK BAŞARILI BİR RESTORASYON ÇALIŞMASI OLMASI LAZIM…

Toplantıda gerçekleşecek olan restorasyon projesi hakkında konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Bu restorasyon bizim için Milas’ta bir prestij ve bir milat. Burası en iyisi olmalı. Çünkü elimizde bu amaçla değerlendirilebilecek en nitelikli bina bu bina. İleride de Belediye Hizmet Binası olarak kamu hizmeti verecek bir bina. Buranın çok başarılı bir restorasyon çalışması olması lazım” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık