Hakbilir, “Fuar Muğla tarımına, çiftçisine ve sektör firmalarına büyük katkı sağladı”

EXPO LINE Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Hakbilir, 13. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nı değerlendirdi.

Hakbilir, “Fuar Muğla tarımına, çiftçisine ve sektör firmalarına büyük katkı sağladı”

“Bu yıl MİLAS 13. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarımızı 03-06 Mart 2022 tarihleri arasında büyük bir coşku ve katılımla gerçekleştirdik. Fuarımız 220 firma, 400’e yakın marka ile çiftçilerimizin karşısına çıktı. MUĞLA ve çevre illerden gelen toplam 92 bin 178 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Fuara katılan firmalarımız son derece memnun olarak fuardan ayrıldılar.” Diyen Yavuz Hakbilir açıklamasına şöyle devam etti:

“13 yıldır düzenlenmekte olan bu fuar; Muğla tarımına, çiftçisine ve sektör firmalarına büyük katkı sağlamıştır. Çiftçilerimizin, bilgi ve becerilerini artıran, teknolojik gelişmelerden haberdar olmasını sağlayan, daha kaliteli ve verimli tarım yapmasına katkı sağlayan butik bir fuar olarak markalaşmıştır.

Sadece zeytin ağaçlarına zarar veren sırıkla silkme yapmaktan makine ile hasada geçilmesi, zeytinlerin çuval yerine kasalarla nakledilmesi, 24 saatte sıkım yapılması bilincinin oluşturulması, krom-çelik kaplarda zeytin yağının saklanır hale gelmesi, zeytinyağı tadım yarışmaları ile kaliteli ürünün teşvik edilmesi, markalaşmanın 13 yılda 7’den 80 li rakamlara ulaşması ile Coğrafi İşaret alınmış olmasına kadar yaşanan süreçte fuarımızın ne denli katkı sağladığı inkar edilemez bir gerçektir. Tarımın diğer kalemlerini saymayacağım.

Bu fuar; Kamu Kurum ve Kuruluşları ve Sivil Toplum Örgütleri gibi Tarım sektörüne hizmet etmiş ve hizmet etmeye devam edecektir. Yeter ki; ortak aklın desteği ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarını geliştirerek düzenlenmeye devam edelim.

 Fuarımıza ilkinden başlayarak bu güne kadar destek veren tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarına, Sivil Toplum Örgütlerine, fuara katılan firmalarımıza, bizleri yalnız bırakmayan cefakar çiftçilerimize, basın camiasına ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyor,14.fuarımızda buluşmak dileği ile şahsım, firmam ve tarım sektörü adına şükranlarımı sunuyorum.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık