Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Halikarnas Balıkçısı anısına Bodrum’da tek kişilik tiyatro oyunu

16 – 20 Nisan tarihleri arasında “Balıkçı Yaşıyor” Halikarnas Balıkçısı Anma Etkinlikleri kapsamında birbirinden farklı programlar yer alıyor. Bunlardan biri ise tiyatro sanatçısı/yazar Utku Erişik’in ‘Bir “Merhaba” Yaraşır’ adlı tek kişilik tiyatro oyunu.

Halikarnas Balıkçısı anısına Bodrum’da tek kişilik tiyatro oyunu

Bodrum Belediyesi ve Bodrum Deniz Müzesi iş birliğinde gerçekleşecek olan organizasyonda her sene Nisan ayında düzenlenen Halikarnas Balıkçısı Anma Etkinlikleri bu yıl da dolu dolu bir programa ev sahipliği yapıyor. 20 Nisan 2022 Çarşamba günü Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sahnesi’nde saat 20.00’da başlayacak. Tiyatro gösteriminin ardından kapanış ve plaket töreni gerçekleşecek.

Utku Erişik, Halikarnas Balıkçısı’nı ve tek kişilik oyununu şu cümlelerle açıklıyor:

 “Halikarnas Balıkçısı, Anadolu’nun yetiştirdiği Yunus, Köroğlu, Pir Sultan gibi ölçüye sığmaz, eşine rastlanmaz bir ses, bir soluktu. Bu sesi bir tek söz, bir selamla dile getirmek ve geleceğe yansıtmak yollarını buldu. ‘Merhaba’sını ağzımıza bir bayrak gibi verdi.

Böyle diyordu Azra Erhat, Halikarnas Balıkçısı için…

Bu bayrak, uygarlıklar beşiği Anadolu’nun yalnızca kendi insanına değil, tüm dünyaya güçlü bir seslenişiydi. Arşipel’in rüzgârı ile dalgalandı, Halikarnas Balıkçısı’nın ellerinde bugünlere taşındı.

“Sürgün” dilimizde bir “ceza”yı anlattığı kadar, “filiz” anlamına da gelmektedir. Halikarnas Balıkçısı’nın “Mavi Sürgün”ü, Bodrum’un gök ve deniz mavisine bir insanlık filizi gibi uzanmış, yeri göğü sarmıştır.”

Tiyatro Sanatçısı Utku Erişik, “BİR ‘MERHABA’ YARAŞIR” adlı tek kişilik oyununda bu masmavi filizi sahneye taşıyor, Halikarnas Balıkçısı’nı kendi ağzından anlatıyor. Bir öz yaşam öyküsü, bir öz, Anadolu’nun özü… Bodrum’a gelen Cevat Şakir’den Bodrum’daki Halikarnas Balıkçısı’nın doğumuna giden öz… Utku Erişik, büyük ustanın ceplerindeki tohumları izleyicinin üzerine saçıyor; kalemleri izleyiciye dağıtıyor. Daha yaşanılası bir ülke ve daha güzel bir dünya için… Halikarnas Balıkçısı’nın düşleri ve coşkusuyla…  

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis