“Halılarımız, Böreğimiz ve Özgün Yemeklerimiz …”

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

“Halılarımız, Böreğimiz ve Özgün Yemeklerimiz …”

Milas Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, üyelerinin Oda faaliyetleri hakkındaki görüş, eleştiri ve önerilerini almak üzere üye ziyaretlerini sürdürüyor. Ziyaretler sırasında üyelerin en çok Milas zeytinyağına coğrafi işaret alınması konusunda memnuniyetlerini ifade ettiklerini belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “Sırada coğrafi işaret alınacak başka Milas ürünleri de var” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Üyeleri Soner Çamlıbelen ve Hayati Çorbacı ile Oda üyelerine ziyaretlerini sürdürüyor.

MİTSO Basın Bürosundan verilen bilgiye göre, Oda yöneticileri, ziyaretler sırasında yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunurken üyelerin de görüş, öneri ve eleştirilerini not ediyorlar. Ziyaret edilen işyerlerinden Aydan Çakıroğlu Sigorta Aracılık Hizmetleri işyerinde Oda çalışmaları ve Odanın hedefleri hakkında açıklamalar yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas zeytinyağına coğrafi işaret alınmasının Milas’ın genel ekonomisine de çok önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Milas ekonomisinde zeytin ve zeytinyağının çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Özer, “Zeytinyağımıza coğrafi işaret alarak çok önemli bir aşama kaydettik. Coğrafi işaret, zeytinyağımızın değerine değer kattı. Bu da hiç kuşkusuz genel anlamda Milas ekonomisine de olumlu katkılar sağlayacaktır” dedi.

 

Zeytinyağımızdan sonra Halımız …

Zeytinyağının yanı sıra Sümer Holding’in elinde olan Milas Halılarının coğrafi işaret patent hakkını devralmak üzere başvuruda bulunduklarını da anımsatan Reşit Özer, “Daha önce coğrafi işaret patent haklarının devri mümkün değildi. Biz bu konuda yasa değişikliği yapılarak devir işlerinin yapılabilmesini ve bu işlemlerin kolaylaştırılmasını talep ettik. Talebimiz, TOBB kanalıyla ilgili bakanlıklara iletildi. Ayrıca biz de Muğla milletvekillerimize bu isteğimizi ısrarla anlattık ve destek istedik. Sonuçta, Aralık ayında yasa değişikliği yapıldı. Devir işlemleri için kapı açıldı. Hemen Sümer Holding’e başvuruda bulunduk ve Milas halılarının coğrafi işaret tescil haklarının MİTSO’ya devrini istedik. Sümer Holding’ten bu konuda bize çok olumlu yaklaşım gösteriliyor. En kısa sürede devir işlemlerinin tamamlanacağını umuyorum” dedi.

 

Sırada Böreklerimiz ve Özgün Yemeklerimiz de

var …

Milas zeytinyağı ve Milas halılarından sonra Milas’ın daha pek çok ürünü için coğrafi işaret başvurusunda bulunacaklarını ifade eden Reşit Özer, “Milas’a mal olmuş ve Milas adıyla bütünleşmiş daha pek çok ürünümüz var. Bunlar arasında böreklerimizin ve Milas’a özel bazı yemeklerimiz başta geliyor. Bu konuda da sırasıyla girişimde bulunacağız ve bunları da coğrafi işaret olarak Milas’a kazandıracağız” dedi.

 

MİTSO yöneticilerine teşekkür

Aydan Çakıroğlu Sigorta Aracılık Hizmetleri işyeri yöneticisi Aydan Çakıroğlu da, ziyaretleri nedeniyle MİTSO yöneticilerine teşekkür etti. Coğrafi işaretlerin yöre ekonomisine sağlayacağı önemli katkılarla birlikte Milas’ın tanıtımına da hizmet edeceğini vurgulayan Çakıroğlu, “Milas’ın tanıtımı için fuarlar da çok önemli ve MİTSO da yurtiçinde ve yurtdışında pek çok fuara katılarak Milas’ı başarıyla temsil ediyor. Bu nedenle MİTSO yöneticilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık