Kaymakam Arslan, Meşelik’teydi

ÖNDER Haber / Oktay ÇAYIRLI -

Kaymakam Arslan, Meşelik’teydi

Milas Kaymakamı Eren Arslan, mahalle ziyaretlerini sürdürüyor.

Kaymakam Arslan’ın, geçtiğimiz Cuma günkü ziyaret adresi Meşelik Mahallesi’ydi. Kaymakam Arslan’a bu ziyaretinde, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vekili Mehmet Ali Ceylan, Orman İşletme Müdürü Vekili İbrahim Oral, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tunahan Bayram, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Ergün Kırova, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Cihan Kuran, Aydem İlçe Müessese Müdürü Atilla Uzunoğulları, Telekom Müdürü Vekili Şener Keleş ve Kaymakamlık çalışanları eşlik etti.

Mahalle girişinde Mahalle Muhtarı Tahir Saylak ve vatandaşlar tarafından karşılanan Kaymakam Arslan, önce ilkokula gidip 1. ve 2. sınıf öğrencilerine boyama malzemeleri hediye etti. Okul ve öğrencilerin ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.

Daha sonra, mahalledeki halı saha, kafeterya, çadır, çocuk oyun alanı gibi tesislerde incelemelerde bulunan Kaymakam Arslan’a Mahalle Muhtarı Tahir Saylak, bilgilendirmelerde bulundu.

Sosyal tesislerin ardından mahalle kahvehanesine geçen Kaymakam Arslan, mahallelilerle sohbet etti, Beraberindeki yöneticilerle, Muhtar ve vatandaşlardan mahallenin sorunlarını dinledi, taleplerini not aldı. İhtiyaçlarının giderilmesi için ilgili kurum yöneticilerine talimatlar verdi.

Kurum yöneticilerinden ve mahalle muhtarından mahalle ile ilgili bilgi aldıktan sonra bir konuşma yapan Kaymakam Arslan, özetle şunları söyledi:

“Sayın mahalle sakinleri, bugün aranızda bulunduğum için mutluyum. Sizinle tanışmak, vatandaşlarımızın sorunlarını mahallinde dinlemek, incelemelerde bulunmak, yaşlı, engelli, hasta, yatağa bağımlı gibi dezavantajlı vatandaşları hanesinde ziyaret etmek amacıyla mahallelerimizin sorunlarını, muhatabı kurumlarımızın amirleri ile beraber ziyaret ediyorum.

Mahalleniz; doğasıyla, havasıyla çok güzel bir mahalle, ulaşım sorunu yok. Milas’ın en büyük mahallelerinden birinde yaşıyorsunuz. Kamu hizmetlerini Milas ve Bodrum ilçelerimizden alıyorsunuz. Diğer taraftan Büyükşehir yasasıyla belediyecilik hizmetlerini iki belediyeden alıyorsunuz, sorunlarınız çözülüyor. Bazen hemen bazen de bir program dahilinde çözülecek. Önemli olan vatandaşlarımızın sorunlarının çözülmesi, taleplerinin karşılanmasıdır.

Mahalleniz orman mahallesi. Yangın sezonu yaklaşıyor, yangınlara karşı dikkatli ve duyarlı olmanızı istiyorum.

Mahallenizin ihtiyaçlarını biliyorum, okul talebiniz Milli Eğitim Bakanlığımızın yatırım programında. Tapu, hazine arazileri ve ecrimisil ile ilgili talepleriniz var, inceleyeceğim. İlgili kurumlarla birlikte çözmeye çalışacağız. İçme suyu talebinizi ilgili belediye ile görüşeceğim, takip edeceğim. Sokak aydınlatma sorununuzun, mahallenizin bağlı olduğu Aydem Bodrum müessesesi nezdinde çözümünün takipçisi olacağım. Yine mahalle girişinde 112 Acil Sağlık Merkezi talebinizi inceleyeceğim.

Evde bakım, sosyal yardım gibi ihtiyaçları olan vatandaşları biliyorum. Bunlara gerekli yardımları yapmaya devam edeceğiz. Bizim ulaşamadığımız ihtiyaç sahibi bir vatandaş varsa, muhtarımız veya sizlerin bize mutlaka bildirmenizi istiyorum.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık