Halk Müziği ve Halk Oyunlarıyla coşturdu

Oktay ÇAYIRLI -

Halk Müziği ve Halk Oyunlarıyla coşturdu

Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği tarafından düzenlenen, geleneksel Türk Halk Müziği ve Halk Oyunları Gecesi, tam bir görsel şölene dönüştü… Yoğun bir katılımla gerçekleşen geceye Muğla Yörük Obaları Derneği Oyun Ekibi ve Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği Türk Halk Müziği Korosu damga vurdu…

Önceki akşam saat 20.30’da Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda gerçekleşen ve CHP Muğla Milletvekilleri Av. Akın Üstündağ ve Prof. Dr. Nurettin Demir, MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, Milas Belediye Başkan Vekili Ahmet Kılbey, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, MHP Milas İlçe Başkanı Cengiz Özkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, bazı belediye meclis üyeleri, Milas Muharip Gaziler Derneği Başkan ve Üyeleri, çok sayıda mahalle muhtarı, MİFAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Emekli ve dernek yöneticileri ile kalabalık bir izleyici kitlesinin katıldığı gecede izdiham yaşandı. Salona sığmayan kalabalık bir topluluk etkinliği giriş bölümünden izlemeye çalıştı.   

Etkinlik, Milas Yörük-Türkmen Derneği Başkanı, MHP Milas Belediye Meclis Üyesi Mevlüt Kiriş, davetlilere ‘hoş geldiniz’ diyerek başladığı konuşmasında, gecenin artık geleneksel bir hale dönüştüğünü belirterek, bölgenin bir yaşam biçimi olan Yörük geleneğini yaşatmaya ve gelecek kuşaklara aktarmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Geceye katılan CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ da, Yörük-Türkmen Kültür Derneği yöneticilerine, düzenledikleri etkinlik ve Ege Bölgesi’nin en önemli yaşam şekli olan Yörük geleneğinin yaşatılması için verdikleri çaba nedeniyle teşekkür etti.

Muğla Yörük Obaları Derneği, Seydikemer Yörük Türkmen Kültür Derneği ve sanatçıları, Fethiye Yörük Türkmen Kültür Derneği ve sanatçıları, Dalaman Yörük Obaları Derneği, Bodrum Yörük Obası Derneği ve Milas Folklor Araştırma Derneği Halk Oyunları Ekibi’nin muhteşem gösterileri, geceyi izleyenler tarafından dakikalarca alkışlanırken, gecenin kuşkusuz en fazla alkış alan gösterisi ise Muğla Yörük Obaları Derneği Oyun Ekibi ve Milas Yörük-Türkmen Kültür Derneği Türk Halk Müziği Korosu oldu.

Milas Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Ali Çakır’ın şefliğini yaptığı Koro, birbirinden güzel yöresel türküleri seslendirirken, Şef Ali Çakır’ın performansı ayakta alkışlandı.

Gecenin sonunda katılımcılara, Milas Türkmen Kültür Derneği yöneticileri tarafından teşekkür plaketleri verildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık