Halkbank'tan MİTSO'ya; kadın girişimcilerin kredisi bizden

                  Halkbank, kadın girişimcilere destek olmak amacıyla Kadın Girişimci Kredi Paketi oluşturdu. Halkbank, işini kurmuş kadın girişimciler için 6 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 36 ay vadeli 100 bin TL, yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 50 bin TL'ye kadar kredi desteği sağlayacak.

Halkbank'tan MİTSO'ya; kadın girişimcilerin kredisi bizden
  • 20 September 2021, Monday 10:08

                  Halk Bankası Milas Şubesi Yöneticisi Şenay Erdem ve bankanın Müşteri Temsilcisi Nurullah Günseven Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer'i ziyaret ederek bankalarının kadın girişimcileri desteklemek için "Kadın Girişimci Kredi Paketi" hazırladıklarını bildirdi. Bankalarının "Önce halk, sonra bankayız" anlayışıyla hizmet ettiğini belirten bankanın Milas Şube Yöneticisi Şenay Erdem "Halkbank olarak Türkiye ekonomisine verdiğimiz desteğin kapsamını genişletiyoruz. İlk defa iş kuracak ya da işini kurmuş Kadın Girişimcilerimizin finansmana erişimini kolaylaştırılması, cesaretlendirilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla Kadın Girişimci Kredisi paketini hayata geçirdik" dedi.

                  Kadın Girişimci Kredisinin özelliklerini de anlatan Halkbank Milas Şube Yöneticisi Şenay Erdem "Azami kredi limitimiz, işini kurmuş kadın girişimciler için 100 bin TL, yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 50 bin TL. Kredi vadesi ise 6 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 36 aydır. Kredi vadesi boyunca Kadın Girişimcilerden havale ve EFT işlemlerinden ücret alınmayacak" dedi. Şenay Erdem, gerçek kişi şahıs işletmesi veya hisseleri toplamının en az yüzde 50'si, başvuru tarihi itibariyle kadınlara ait olan işletmelerin, iş planında gösterilen projeyi gerçekleştirebilecek yürütme ve organizasyon yeteneğine sahip kadınların ve sahibi ya da ortağı olduğu işletmenin yönetimine ve faaliyetine aktif olarak katılan kadınların Halkbank'ın Kadın Girişimci Kredisinden yararlanabileceğini belirtti.

                  MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Halkbank Milas Şube Yöneticisi Şenay Erdem ile bankanın Müşteri Temsilcisi Nurullah Günseven'in ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek "Kadın Girişimcilerimize kredi desteği sağlamak için Halkbank'ın oluşturduğu kredi paketi bizce çok önemli. Özellikle pandemi sürecinde etkilenen kadın girişimcilerimiz için böyle bir kredilendirme çok yararlı olacaktır. Biz de üyemiz olan kadın girişimcilerimize Halkbank'ın Kadın Girişimci Paketini ve bu paket kapsamı konusunda bilgilendirmede bulunacağız. Kadın girişimcilerimiz için böyle özel bir kredi paketi oluşturduğunuz için Halkbank'a teşekkür ederiz" dedi.

 

Editör: Celal DURGUN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık