Hapis cezası alan Töre’ye başarı belgesi…

​​​​​​​Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü görevindeyken 'mobbing yaptığı Hüdayi Baş’ın ölümüne neden olduğu' iddiasıyla açılan davada 5 ay hapis cezası alan Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'ye başarı belgesi verdi!

Hapis cezası alan Töre’ye başarı belgesi…
  • 12 April 2023, Wednesday 16:04

Ordu’dan milletvekili adayı olan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dün Ankara’da Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde verile iftara katıldı.

İftara bakan yardımcıları Petek Aşkar, Osman Sezgin ve Nazif Yılmaz’ın yanı sıra Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde görevli il milli eğitim müdürleri de davet edildi.

CEZA ALAN TÖRE’YE ÖDÜL

İftar sonrası bazı personele başarı belgesi verildi. Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğunda otururken, ‘mobbing yaptığı Hüdayi Baş’ın ölümüne neden olduğu’ iddiasıyla açılan davada ‘görevi kötüye kullanmak’ suçundan 5 ay hapis cezası alan Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de Bakan Özer’in elinden başarı belgesi aldı ve poz verdi.

PRENSİPLERİNE UYMUYORSA İSTİFA EDERSİN

Milas’ta uzun yıllar görev yaptıktan sonra Olgunlaşma Enstitüsüne Müdür olarak atanan ve görevi başındayken 8 Eylül 2020’de hayatını kaybeden Hüdayi Baş’ın kalp krizinin nedeninin, dönemin Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafından yapılan baskı ve mobbing olduğu iddia edilmişti. Hazırlanan İddianamede, eğitimci Hüdayi Baş’a kazananlar listesinde değişiklik yapması için baskı uygulayan Töre’nin, “Prensiplerine uymuyorsa istifa edersin” dediği yer almıştı.

Hüdayi Baş’a mobbing yaptığı gerekçesiyle 5 ay hapis cezası alan Pervin Töre için mahkeme cezasını erteleme kararı vermişti.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık