Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Hasat öncesi zeytinyağı işletme sahipleriyle toplanıldı

​​​​​​​Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda il geneli zeytin ve zeytinyağı işletme sahipleriyle  “Zeytinyağı Sektörünün Gıda Mevzuatı Açısından Değerlendirilmesi” konusunda toplantı yapıldı.

Hasat öncesi zeytinyağı işletme sahipleriyle toplanıldı
  • 30 September 2022, Friday 9:25

Toplantı; İl Müdür Yardımcısı Enver Aydın, İl Müdür Yardımcısı Erizan Yılmaz, Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, Milas TARİŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Gül, Şube ve İlçe Müdürleri,  ilgili teknik personel, zeytin ve zeytinyağı İşletme sahipleri ile üreticilerin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan İl Müdür Yardımcısı Enver Aydın geçen yıl ilki, bu yıl ikincisi düzenlenen zeytin sıkımı öncesi yapılan istişare toplantısının önemine değinerek, işletme sahiplerine katılımları için teşekkür etti. Konuşmasında İl Müdürlüğünce yürütülen “Zeytinde Verimsizliğin Tespiti ve Sorunların Giderilmesi” Projesi kapsamında yapılan çalışmalara ve Erken Uyarı Sistemine değinen Aydın,  AB tescili alan Milas Zeytinyağı ile birlikte markalaşmanın önemine değindi. Tarım ve Orman Bakanlığının verdiği % 50 hibeli Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında zeytin ve zeytinyağı işletmelerine verilen önemli desteklerden bahsederek tüm yatırımcıları desteklerden faydalanmak üzere davet etti. Üretici ve işletme sahiplerine yönelik daha kaliteli ve verimli zeytinyağı üretimi için rehberlik ve eğitim çalışmalarının devam ettiğini söyledi. İletmelerle yapılan toplantının kaliteli zeytinyağı üretimi için önemine değinerek toplantıyı başlattı.

Konuyla ilgili bilgilendirme ve sunumu ise Gıda ve Yem Şube Müdürü Cankan Arık ile Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Gıda Yüksek Mühendisi Mehmet Ali Ceylan gerçekleştirdi. Sunumda işletme bazlı sektörel yoğunluk, kayıt işlemleriyle ilgili yasal çerçeve ile mevzuatın yanı sıra etiketleme, taklit-tağşiş ve uygulanacak cezai hükümler hakkında bilgiler verildi.

Verimli geçtiği gözlenen toplantıda katılımcıların soruları cevaplandırılarak, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis