Hayvanları Koruma Günü’nde barınak ziyareti

Milas’ta 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolaysıyla, Milas Belediyesi’ne bağlı Geçici Hayvan Barınağı’na ziyaret gerçekleştirildi. Bakımı ve tedavisi yapılan hayvanlarla vakit geçiren vatandaşlar,  barınağın hizmetleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Hayvanları Koruma Günü’nde barınak ziyareti

Milas’ın doğa aktivisti Meliha Tekin’in organizasyonunda gerçekleştirilen barınak ziyaretine; Milas Belediye Başkan Yardımcısı  Gülşen Gökçe, İYİ Parti İlçe Başkanı Kasım Özkan, AK Parti İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri ve hayvansever vatandaşlar katıldı.

Barınak gezisinin ve hayvanların sevilmesinin ardından katılımcıları bilgilendiren doğa aktivisti Meliha Tekin, sokak hayvanları ve sokak çocuklarının durumunun Türkiye’nin kanayan yarası olduğunu söyledi. Sokak hayvanlarının korunması için yasaların düzenlenmesi gerektiğine işaret eden Tekin, “Her yıl birçok sokak hayvanı şiddete maruz kalıyor. Sokak hayvanlarına yapılan bu kötü davranışların önüne geçebilmek için çocuklarımıza küçük yaşlarda hayvan sevgisi, doğa sevgisi kazandırmamız gerekiyor. Tabi yasaların da hayvana yapılan şiddeti cezalandırırken caydırıcı olması gerekiyor.” diyerek, barınağı ziyaret eden katılımcılara duyarlılıklarından ötürü teşekkür etti.

BARINAK MESAİ SAATLERİ İÇERİSİNDE ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Milas Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı Sorumlu Veteriner Hekimi Fatih Yalçın, barınaktaki hayvanları sahiplendirilmesi için hayvansever vatandaşlara çağrıda bulunarak şunları kaydetti:

“Bizler Milas Belediyesi olarak barınağımızdan ne kadar çok hayvanı sahiplendirebilirsek, buradaki canlarımıza o kadar çok fayda sağlamış oluruz. Bizim Milaslılardan isteğimiz, barınağımızı sık sık ziyaret etmeleridir. Buradaki canlarımızın dışarıda da daha rahat saha sağlıklı bir şekilde yaşayacağına inanıyoruz. Bizim çalışma prensibimiz 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göredir. Bu kanuna göre biz sokaktan aldığımız köpekleri barınağa geldikten sonra eğer ihtiyacı varsa bakımı, tedavileri yapılır. Sonra kısırlaştırılarak, aşıları yapılır. Küpesi takıldıktan ve iyileştikten sonra alındığı ortama bırakılır. Çünkü kanun bunu emrediyor.”

Renkli görüntülere sahne olan barınak ziyareti, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık