Hedef, Ata sporumuzu canlandırmak...

Milas Güreş İhtisas Spor Kulübü Başkanı İlhan Hazer ve yönetim kurulu üyeleri, ilçemizdeki basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında buluşarak, 1-3 Mart 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘Deve Güreşi ve Kültür Festivali’nin içeriğini paylaştılar. Başkan Hazer, ana hedeflerinin ilçemizde büyük bir potansiyele sahip olan ata sporumuzu canlandırmak olduğunu söyledi.

Hedef, Ata sporumuzu canlandırmak...

Geçtiğimiz hafta sonunda ilçemizdeki basın mensuplarıyla İstikamet Kafe’de bir araya gelen dernek yöneticileri, bir yandan ata sporumuz güreşi geçmişteki parlak günlerine döndürme, diğer yandan da alkol ve uyuşturucu başta olmak üzere gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarma çabasında olduklarına vurgu yaptılar.

Güreş İhtisas Spor Kulüp Başkanı İlhan Hazer’in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Ahmet Sait Güçlü, Mahmut Kiriş, Mehmet Özdemir, Abdullah İnpınar, Hakan İnpınar, Fikret Alkaya, Bilge Kaan Gücel, Abdullah İbik ve Musa İnce’nin katıldığı etkinlikte, düzenlenecek festival ile ilgili kısa bir açıklama yapan Dernek Başkanı Hazer; “Milas güreşinin gelişmesi için spor kulübümüz olarak gereken çalışmaları yapıyoruz, ancak güreş antrenmanı yapacak bir salon bulamıyoruz.  Çok net olarak söylemem gerekirse, bu ilçenin geleceğini yönetenler kadar yereldeki siz gazeteciler şekillendireceksiniz. Bu anlamda sizlere büyük iş düşüyor” dedi.

Kulüp Başkanı İlhan Hazer Mart ayı içinde düzenleyecekleri deve güreşi ve kültür festivali ile ilgili de müziğin ve sporun iç içe olduğu bir festival programı hazırladıklarını ve tüm Milas halkının da festivale davetli olduğunu söyledi.

“Hedefimiz ata sporumuz güreşi yeniden eski günlerine kavuşturmak”

 Milas Güreş İhtisas Spor Kulübü Başkanı İlhan Hazer, dernek olarak kuruldukları günden bugüne kadar güreş sporunun yanı sıra, Milas'ta sosyal yardım projelerinde de görev alarak üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek şöyle devam etti:

“Antrenör bulduk ama antrenman yapacak salon bulamıyoruz. Bu nedenle haftanın 2 günü Şehit Murat İnci Spor Lisesi’nde, 2 gün de Çamköy Okulu Spor Salonu’nda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Güreşe gönül veren genç sporcularımız Mehmet Karabaş hocamızın nezaretinde, bu sporu yeniden eski günlerine döndürecek. Avrupa-Dünya ve Olimpiyat şampiyonlarının çıktığı bir şehir olarak Milas, yeniden anılacak. Sizler aracılığıyla güreş sevdalısı gençlerimizi antrenmanlarımıza bekliyoruz.

Kahvaltıya katılan basın mensuplarına teşekkür eden başkan İlhan Hazer, ilerleyen zamanlarda kulübün çalışmalarıyla ilgili yeni gelişmeleri aktaracaklarını söyledi.

Festival programı…

1 Mart 2019 – Aşkıdil Akarca Salonu, saat: 20.00 (Ahmet Abalı ile kahramanlık türküleri konseri).

2 Mart 2019- saat: 10.00 Güreşçi yağlı pehlivanlar ve deve korteji.

2 Mart 2019 – saat: 13.00 Milas Arena’da Yağlı Pehlivan güreşleri.

2 Mart 2019 – saat: 20.00 Milas Evlendirme ve Düğün Salonu(Sanat Müziği solistler geçidi).

3 Mart 2019 – saat: 10.00 Milas Arena’da açılış, mehteran gösterisi, Milas Yörük-Türkmen Derneği Halk Oyunları Gösterisi, yılın büyük deve güreşi ve kapanış.

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık