Hepimiz öğretmenlerimizin eserleriyiz…

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında ilk tören Atapark’ta gerçekleşti. İlçe Milli Eğitim Müdür İsa Bal tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törenler, daha Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda devam etti.

Hepimiz öğretmenlerimizin eserleriyiz…

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmenlik’ unvanının verildiği gün olan ve her yıl 24 Kasım’da kutlanan Öğretmenler Günü, ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimiz için Cuma günü Ulu Cami’de okunan Kur’an-ı Kerim ile başlayan etkinliklerde, öğretmenlere yönelik verilen akşam yemeği ve ardından 24 Kasım günü düzenlenen resmi törenlerle öğretmenlik mesleğinin önemi bir kez daha dile getirildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında ilk tören Atapark’ta gerçekleşti. İlçe Milli Eğitim Müdür İsa Bal tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törenler, daha Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda devam etti.

Buradaki kutlama programı da saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. AKP Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat başta olmak üzere ilçemizdeki siyasi parti, sivil toplum kuruluşu, oda ve derneklerin başkan ve yöneticileri, resmi daire amirleri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı törende günün anlam ve önemini belirten konuşma, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal tarafından yapıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal; “Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gündür.

Öğretmenlik, insanlık tarihinin maddi bir ölçütü olmayan ölümsüz peygamber mesleğidir. Her işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine; bilgi kaynaklarını öğreten yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir öğretmen. Bize doğruyu, güzeli, iyiyi, mertliği, milli duyguları ve Atatürk ilkelerine bağlılığı öğreten öğretmenlerimizdir. Biz onların eseriyiz.

Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir.

Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. Öğrenciler onu arar, onu sorar. Unutulmaz. Öğretmen sevgi demektir. Sevgiyi sunanın, sevgiyi hak etmesi gerekir. Yeri geldiğinde öğrencisinin basını okşayan yeri geldiğinde mendiliyle burnunu silendir en çok sevilen öğretmen, en çok seven de öğretmendir. Hangimiz unuttuk öğretmenlerimizi anlattıklarını öğütlerini ve öğrettiklerini bu nedenle Atatürk ‘ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ sözleriyle öğretmene verdiği önemi ve duyduğu saygıyı en güzel biçimde belirtmiştir.

Öğretmenlerin başarılı olmaktan başka bir seçeneği yoktur. Olsaydı öğretmen olmazdı. Öğretmen her şey değil, her şeye açılan kapı olmalıdır. Çünkü sessiz yığın görev adamı öğretmenler yapılan her işte çalışır mutfakta bulunur hep üretir karşılık beklemeden.

Öğretmen, yaptıkları kadar yapamadıklarından da sorumludur. Öğretmenin kendindeki gücü fark etmesi, harekete geçirmesi ve elindeki işlenmeyi bekleyen servetin kıymetini bilmesi gerekir. Çeşitli bahanelerin ardına sığınarak kendindeki bu gücü ve serveti eritmemelidir.

Öğretmen bir ayna olmalıdır. Kendisine bakanlar iyiyi, doğruyu, hoşgörüyü, geleceği görmelidir. Vatanın her kösesini bilmeli sevdirmeli öğretmelidir. Çünkü o bir liderdir. Dünyada lider nesiller yetiştirmeli ve başöğretmen Atatürk’ün dediği gibi muasır medeniyetlerin üzerine çıkacak güçlü müreffeh bir Türkiye hedefi gerçekleşmelidir.

Ne mutlu bizlere ki bu kutsal orduda yer alıyoruz. Bu kutsal orduya yakışır bir nefer olmak en büyük hedefimizdir.

Bu düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutlar, ebediyete intikal etmiş başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimizi şükranla anıyor, emekli olan öğretmenlerimize yaşamları boyunca başarı, sağlık ve mutluluklar diliyorum” dedi.

“Biz her şeyi başarabilecek bir toplumuz.”  

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’ın ardından bir konuşma da Milas Kaymakamı Eren Arslan tarafından yapıldı. Kaymakam Arslan, insanoğlunun varoluşundan bu yana arkadaşlık yapmış ve insan, öğrenen varlık olma özelliğine sahip olmasıyla da diğer canlılardan ayırt edilen bir varlıktır” diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti:

“Eğitim-öğretimden mahrum kalmak demek, yok olmakla karşı karşıya kalmak demektir. Sağlıklı, mutlu, huzurlu, refah ve güven içinde yaşamak ve yaşama ortamı hazırlayabilmek, ancak ve ancak bilinçli, birikimli ve donanımlı bir eğitim-öğretimle mümkün olabilir. Söz konusu eğitim-öğretim olduğun da ise en önemli kahramanlarımız, baş mimarlarımız öğretmenlerimizdir.

Dünyada hiçbir meslek öğretmenlik kadar manevi bir güç ve şerefe sahip değildir. Kişiyi, yaşadığı çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatma, toplumun değer verdiği alışkanlıkları kazandırma, sağlam yetişmiş bir toplum öğretmenlerin elindedir. Bu bağlamda ülkelerin kaderini iyi yetişmiş insan gücü belirlerken ve bu güç en büyük zenginlik olarak kabul edilmişken, siz öğretmenlerimiz bu özel ve anlamlı günde ülkemizin geleceği için ne kadar değerli ve etkili olduğunuzu yine sizlere duyduğumuz güvenle dile getirmek isterim.

Her birimiz, en kıymetli varlıklarımız olan çocuklarımızı, torunlarımızı öğretmenlerimizin ellerine güvenle teslim ediyoruz. Onların ne kadar büyük bir sorumluluk aldıklarını ama her şeye rağmen büyük bir özveriyle emanetlerimize sahip çıktıklarını, sevgi ile çocuklarımızı kucakladıklarını biliyoruz. Çocuklarımız milli ve manevi değerlerimize bağlı cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkan, bu ülkenin vatandaşı ve milletin ferdi olmaktan gurur duyan, tarihimizle övünen ve tarihimizi iyi bilen, özgüveni yüksek bireyler olarak yetiştirmeye çalıştıklarına yürekten inanıyoruz.

Biz her şeyi başarabilecek, bugüne kadar imkânsız görünen pek çok şeyi başarmış bir toplumuz. Bundan sonra da hangi iç ve dış engelle karşılaşırsak karşılaşalım, rehberlik ettiğiniz, çalışkan, azimli, ilim ışığında yükselen Türk evlatları sayesinde başaracak ve çağdaş uygarlıklar seviyesinin de üstünde daha büyük bir Türkiye’ye ulaşacak, dünyaya önderlik edeceğiz.

Yılın her günü bizler için kıymetli olan tüm öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, yaşamları boyunca başarılı, sağlıklı ve mutlu olmalarını dilerim.”     

Yapılan konuşmaların ardından Öğretmenler Günü dolayısıyla çekilen ‘Milas Halkına Sorduk’ adlı video izlendi. Videonun izlenmesinin ardından kompozisyon, resim ve anı dalında dereceye giren öğrencilere ve öğretmenlere ödülleri verildi. Ödüllerin takdim edilmesinin ardından ‘klişe öğretmen sözleri’ ve ‘emekli öğretmenleri ziyaret’ videolarının izlenmesiyle devam eden öğretmenler günü kutlamaları, bu yıl içinde emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri’nin takdim edilmesi, müzik öğretmenlerinin hazırladıkları klibin gösterilmesi ve Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi okul korosu ve orkestrasının dinlenmesiyle sona erdi.

AK Parti’den alternatif kutlama…

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında AKP Milas İlçe Teşkilatı 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı’na çelek sunumu gerçekleştirdi.

Çelenk sunma programına AKP Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, İlçe Başkanı Fahri Acar, Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak ve AKP Milas İlçe Teşkilatı yönetim kurulu üyeleri katıldı. Alternatif kutlama, toplu çekilen fotoğrafın ardından sona erdi.

 

 

 

HABERE AİT RESİMLER

Editör:
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık