Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

“Her yıl 2 bin kişiyi kaybediyoruz”

Milas Halk Eğitimi Merkezi kursiyerleri ve öğreticilerine 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Organ Nakli Birimi Müdürü Dağıstan Danış ve İlçe Müftü Vekili Salih Rıfat Şen tarafından organ nakli konusunda bilgilendirme konferansları düzenlendi.

“Her yıl 2 bin kişiyi kaybediyoruz”

Organ nakli sayısındaki artışın yaşanmamasının en önemli nedeni olarak görülen bilinçsizlik, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Organ Nakli Birimi ve Milas Müftülüğü’nün düzenlediği konferanslarla aşılıyor. Birçok topluluğa organ naklinin önemine ilişkin konferanslar veren Organ Nakli birimi, bu kez Halk Eğitimi Merkezi’ndeki kursiyer ve öğreticilerle bir araya geldi. 
Organ bağışının sırada bekleyen hastalara umut olacağını belirten 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Organ Nakli Birimi Müdürü Dağıstan Danış, organ bağışçısının vefat durumunda öncelik sırasına göre; eş, çocuk, anne ve baba, kardeşten onay alınmasının zorunlu olduğunu söyledi. Form doldurarak vefat halinde organ bağışçısı olmak isteyen vatandaşlara seslenen Danış, “Aileniz onay vermediği sürece bu formun hiçbir önemi yok.” diyerek organ bağışının öneminin tüm toplumca kabul görmesi gerektiğini belirtti.
Türkiye’de yaklaşık 28-30 bin kişinin bekleme listesinde olduğunu kaydeden Danış, “80 bin civarında da diyaliz hastamız var. Her an diyalize girmeye hazır da 120 bin kişi var. Bekleme sırasında da yılda bin 500, 2 bin kişiyi kaybediyoruz.” dedi.
Danış son olarak, bekleme listesindeyken makineye bağlı yaşayan çocukların ve yetişkinlerin, bağış sonrasındaki fotoğraflarını katılımcılara gösterdi.
Danış’ın ardından Milas Müftü Vekili Salih Rıfat Şen, ‘organ naklinin dini boyutu’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 1952’de otopsi, 1953’te kan nakli, 1960’ta kornea ve 1980’de organ naklinin caiz olduğuna ilişkin fetva verdiğini hatırlatan Şen, herkesi organ bağışçısı olmaya davet etti.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis