“Herkes için adalet, adalet için avukat”

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle ilçemizde tören düzenlendi. Törene katılan avukatlar, günlerini açıklama yaparak kutlarken, depremde vefat eden meslektaşlarını da andılar. Muğla Barosu Milas İlçe Temsilcisi Avukat Ozan Güngör, yaptığı konuşmada; “Deprem felaketinde kaybettiğimiz on binlerce yurttaşımızın ve 121 meslektaşlarımızın acısını bir kez daha yüreklerimizde hissediyoruz. Herkes için adalet, adalet için avukat diyerek güven duygusunu ve adalet inancını umutla yeniden büyütecek olan meslektaşlarımızın Avukatlar Günü kutlu olsun” dedi.

“Herkes için adalet, adalet için avukat”
  • 05 April 2023, Wednesday 11:04

5 Nisan 1978 tarihinde ülkemizde ilan edilen Dünya Avukatlar Günü nedeniyle Muğla Barosu Milas İlçe Temsilciliği tarafından bugün saat 9’da Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene Milas Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Ateş, Muğla Barosu Milas İlçe Temsilcisi Avukat Ozan Güngör ile avukatlar katıldı.

Baro üyesi avukatlar tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla sürdü. Daha sonra, Muğla Barosu Milas İlçe Temsilcisi Avukat Ozan Güngör, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Avukat Güngör’ün açıklaması şöyle devam etti:

YURTTAŞIMIZIN VE MESLEKTAŞLARIMIZIN ACISINI YÜREKLERİMİZDE HİSSEDİYORUZ

“Bizlere onurlu mesleğimizi yapabileceğimiz bir vatan ve cumhuriyet bırakan başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, vatanı için canını feda etmeyi göze alan aziz şehitlerimize, yaşadığımız deprem felaketi sebebiyle hayatlarını kaybeden meslektaşlarımıza ve yurttaşlarımıza, ülkemizin hukuk devleti olması yolunda ömrünü adayan ve bu uğurda yaşamını yitiren hukukçularımıza; bir kez daha minnet, rahmet ve saygılarımızı sunuyoruz.

6 Şubat sabahına maalesef büyük bir felaket haberiyle ve derin bir üzüntü ile uyandık. Deprem felaketinde kaybettiğimiz on binlerce yurttaşımızın ve 121 meslektaşlarımızın acısını bir kez daha yüreklerimizde hissediyoruz.

ÇÖZÜME ULAŞMAYAN SORUNLARIN FARKINDAYIZ

Yaşanan deprem felaketinin yaralarını sarma uğraşı içinde olduğumuz bu dönemde; mesleğimizin, hepimizin yakından bildiği ve her gün artan sorunlarını tek tek saymak istemiyorum.

Ancak, savunma mesleğinin en kutsal mesleklerden biri olduğunun bilinciyle, sadece bizim değil hakim ve savcı meslektaşlarımız ile adliye personelimiz ve adaletin tecellisi için elini taşın altına koyan her bireyin bitmek bilmeyen ve çözüme ulaşmayan sorunlarının farkındayız. Bu sorunların ivedi olarak giderilmesini temenni ediyoruz.

Savunmayı savunmak konusundaki ısrarlı tutumumuz ile mesleğimizin onurunu ve kurallarını her zaman koruyacağımıza dair verdiğimiz sözümüzü, asla unutmayacağız.       

Savunma makamı, dün olduğu gibi bugün de yurttaşlarımızın yanında yer alarak hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını koruma, yargılamanın adil bir şekilde gerçekleşmesini sağlama görevlerini yerine getirmeye devam edecektir.

KAYBETTİKLERİMİZİN HATIRALARINDAN GÜÇ ALARAK

Onlarca kez yıkıma uğramış bu coğrafyada; derinlere kök salmış umudun, dirayetin ve dayanışma ruhunun, ulusumuza her seferinde düştüğü yerden kalkma kudreti verdiğinin bilinciyle; acılarımızı unutarak değil, kaybettiklerimizin hatıralarından güç alarak; her bir meslektaşımızın avukatlık mesleğini layıkıyla icra edebilmelerini sağlayana kadar kararlılıkla hareket etmeye devam edeceğiz.

SEÇİMDE TÜM BAROLARIN YOĞUN OLARAK ÇALIŞMASI GEREKMEKTEDİR

Bizler, kamunun vicdanı, demokrasinin teminatı olan; avukatız. Ve bizler, Hiç tanımadığımız insanların hakkına ulaşması için ve hakkı yenilenler için çalıştık, demokrasi için, güçler ayrılığı için, bağımsız, tarafsız yargı için dün olduğu gibi bugün de yarın da çalışmaya devam edeceğiz.

Avukatlık Kanunu’nun Barolara verdiği görev çok net ve açıktır.

“Hukukun üstünlüğünü, insan hak ve özgürlüklerini savunmak ve korumak” baroların görevidir.

Bu sebeple 14 Mayıs’ta yapılacak seçimde adil ve bağımsız şekilde, seçmenin iradesinin tam olarak yansıtılması için tüm baroların yoğun olarak çalışması ve meslektaşlarımızın da bu noktada görev almaları gerekmektedir.”

HERKES İÇİN ADALET, ADALET İÇİN AVUKAT

Avukat Ozan Güngör, hak ve adalet üzerine ünlü Filozof Farabi ve Mustafa Kemal Atatürk’e ait özdeyişlerden de kesitler okuduğu konuşmasını şöyle tamamladı:

“Farabi’nin dediği gibi; ‘toplum sevgi ile kaynaşır, adaletle yaşar, dürüst çalışmakla hayatta kalır.’

Ve Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Herhalde dünyada bir hak vardır ve hak kuvvetin üstündedir.” Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemize, hak ettiğimiz hukuk devleti ve demokrasi anlayışının yerleşmesi umuduyla, herkes için adalet, adalet için avukat diyerek güven duygusunu ve adalet inancını umutla yeniden büyütecek olan meslektaşlarımızın Avukatlar Günü kutlu olsun.”

Tören avukatlar tarafından Atatürk heykeline kırmızı karanfiller sunulması ve toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık