Hüdai Baş öğretmene ‘mobing’ yaptığı gerekçesiyle görevden alınan Pervin Töre, Eskişehir’e müdür oldu

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Hüdayi Baş’a mobbing uygulayarak, yaşamını yitirmesine neden olduğu iddiasıyla 2021 yılının haziran ayında hakkında “taksirle ölüme sebebiyet vermek” suçlamasıyla soruşturma başlatılan ve görevden alınan Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, sanki ödüllendirilir gibi, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı ve göreve başladı.

Hüdai Baş öğretmene ‘mobing’ yaptığı gerekçesiyle görevden alınan  Pervin Töre, Eskişehir’e müdür oldu
  • 14 April 2022, Thursday 13:09

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Hüdayi Baş, 8 Eylül 2020’de geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'nin, Baş'tan, enstitüye sınavla alınacak kişilerin listesinde usulsüzlük yapmasını istediği, bu isteği yerine getirmediğinde de 'istifa et' baskısına maruz kaldığı ve bu yüzden kalp krizi geçirdiği iddia edilmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından söz konusu sınava ilişkin inceleme başlatılırken, Töre hakkında taksirle ölüme sebebiyet vermek gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. 

Muğla Valiliği, MEB Maarif Müfettişleri tarafından düzenlenen ön inceleme raporunun ardından Töre ile birlikte Baş’a baskı uyguladığı öne sürülen Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Soner Kaya ve Menteşe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammer Cihan hakkında da soruşturma izni verilmişti.

Olayın ardından merkeze çekilen Pervin Töre, önceki gün Eskişehir’e İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. Töre, göreve başlamasının ardından yayınladığı mesajda, “Eğitimde Eskişehir'i bulunduğu noktadan daha üst kademeye taşımaya yönelik çalışmayı amaç edineceğimi ifade etmek istiyorum. Bu süreçte iletişime, ekip ruhuna, sorunlara anlık değil, kalıcı ve gerçekçi çözümler aramaya son derece önem verdiğimi belirtmek isterim.” dedi.

Haber, uzun yıllar Milas’ta görev yapan ve dürüst, çalışkan ve sanatçı kimliğiyle herkesin büyük sevgi ve saygısını kazanmış olan Hüdai Baş öğretmeni tanıyan tüm Milaslıları derinden üzdü..

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık