Milas, ‘Zeytinime Dokunma’ mitingine hazırlanıyor

1 Mart’ta Resmi Gazete’de yayınlanan zeytinlik alanların madencilik faaliyetlerine açılmasının önünü açan yönetmelik Milas Kent Konseyi’nin öncülüğünde düzenlenecek mitingle protesto edilecek. Çevre il ve ilçelerden çok sayıda çevre gönüllüsünün de katılacağı miting, pazar günü saat 12.00’de başlayacak.

Milas, ‘Zeytinime Dokunma’ mitingine hazırlanıyor
  • 14 April 2022, Thursday 13:04

Milas’ta, son yılların en büyük mitingi, 17 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek. Milas Kent Konseyi öncülüğünde düzenlenen, çok sayıda siyasi parti, meslek örgütü, sivil toplum ve çevre örgütlerinin katılacağı mitingte Milas, tek ses halinde ‘Zeytinime dokunma!’ diyecek.

Düzenlenen eylem saat 12.00’de Atapark Meydanı’nda başlayacak. Buradaki programın ardından saat 13.00’te yürüyüş yapılacak ve Milas halkı zeytin için yürüyecek. Yürüyüşün ardından saat 14.00’de yine Atapark Meydanı’na gelinecek ve miting programına geçilecek.

Mitinge katılacak olan dernekler ve siyasi partiler, pankartlarında kendi adlarını kullanabilecek. Ancak miting ve yürüşte dernek ve parti bayrakları ve gömlekleri kullanılamayacak.

Miting programı kapsamında ise ilk olarak Milas Kent Konseyi Başkanı Çağlayan Üçpınar bir konuşma gerçekleştirecek. Daha sonra Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın yapacağı konuşmanın ardından Muğla Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Şimşek gündeme ilişkin bir konuşma gerçekleştirecek. Türkiye Kent Konseyleri Platformu Üyesi ve İzmir Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Adnan Akyarlı’nın açıklamalarının ardından Grup Pusula ve Mustafa Tezcan tarafından müzik dinletisi sunulacak.

Konuşmaların 2. bölümünde ise, Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun, Deştin Platformu adına İsmail Şener, Akbelen KARDOK derneği adına Necla Işık ile Çiftçi ve Tarım Yazarı Abdullah Aysu birer konuşma gerçekleştirecek.

Öte yandan bugün saat 11.00’de Aşkıdil Akarca Salonu’nda gerçekleştirilecek etkinlikte, Milas Kent Konseyi, Avrupa İklim Eylem Ağı (CAN Europe), ‘İklim İçin 350’ gönüllülerinin katılacağı ‘Yerel ekonomi için dönüşüm fırsatı: Milas'ta zeytincilik’  başlıklı rapor tanıtılacak.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık