Hüdayi Baş öğretmenimizi kaybettik..

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş (56) sabah saatlerinde evinde hayatını kaybetti.

Hüdayi Baş öğretmenimizi kaybettik..
  • 08 September 2020, Tuesday 12:18

Hüdayi Baş, Milas’ta Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde uzun yıllar görev yaptıktan sonra geçtiğimiz yıl Muğla Olgunlaşma Enstitüsü’ne müdür olarak atanmıştı.

Hüdayi Baş'ı sabah saatlerinde yatağında hareketsiz bulan eşi 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aradı. Eve gelen sağlık ekiplerinin Hüdayi Baş'ın hayatını kaybettiğini belirlemesinin ardından eve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından maske üretimindeki çalışmalarından dolayı geçen hafta başarı belgesi ile ödüllendirilmişti. Baş'ın kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

‘Acı kaybımız’ diye sosyal medya hesabından paylaşım yapan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal şunları söyledi:

“Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş’ın vefat ettiğini üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum meslektaşımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve eğitim camiamıza başsağlığı dilerim.”

Hüdayi Baş, kendisi gibi öğretmen olan ve uzun yıllar Milas Kız Meslek Lisesi’nde ve son olarak Muğla Olgunlaşma Enstitüsü’nde öğretmen olarak birlikte görev yaptıkları Esen Baş’la evliydi ve Türker’in babasıydı.

Hüdai Baş, çok iyi bir öğretmen, çok iyi bir ressam ve grafikerdi. Çok uzun yıllar gazetemizin de içinde bulunduğu basın-yayın dünyasında birlikte çalışmıştık; nice güzel işlere imza atmıştı. Hep yenilikçi, yapılamayan şeyleri yapan, yapmaya çalışan bir yapısı vardı. Bulduğu yenilikleri paylaşmaktan, etrafındakilere ve öğrencilerine öğretmekten mutluluk duyardı. Bu nitelikleriyle dikkati çekmiş ve Muğla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Muğla Olgunlaşma Enstitüsü’ne müdür olarak atanmıştı. Henüz bir-iki yıllık yöneticiliğiyle, çok daha güzel işlere imza atmasını beklerken, aramızdan ayrılışı hepimizi üzdü.

Anısı önünde saygıyla eğiliyorum..

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 2 Kızgın 1

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık