Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Hüdayi Baş’ın ölümüyle ilgili suç duyurusu

​​​​​​​Geçtiğimiz hafta kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş’ın Avukatı Yaşar Güzeller, Baş’ın ölümüne neden olduğu ileri sürülen torpil baskısı iddiaları üzerine Muğla Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Hüdayi Baş’ın ölümüyle ilgili suç duyurusu
  • 16 September 2020, Wednesday 10:37

Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş’ın kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesinin ardından ölümüne neden olduğu ileri sürülen torpil baskısı iddialarında yeni bir gelişme yaşandı.

Hüdayi Baş’ın Avukatı Yaşar Güzeller, Muğla Adliyesi’ne gelerek, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Muğla Adliyesi önünde gazetecilere açıklama yapan Güzeller, “Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdayi Baş’ın ölümü için Muğla Milli Eğitim İl Müdürü Pervin Töre hakkında suç duyurusunda bulunduk. İl Müdürü Pervin Töre’nin Baş’a bir takım hukuka aykırı işlemler sebebiyle baskı uyguladığı, usta öğreticiliği kazananların listesini değiştirerek, kendi belirlediği listenin yayınlanmasını istediği ve bu sebeple Hüdayi Baş’a mobbing uyguladığı düşünülüyor. Bu sebeple ilgili makamlara suç duyurusunda bulunduk. Bundan sonraki aşama soruşturma aşamasıdır” diye konuştu.

BAŞ İSTİFAYA ZORLANDI İDDİASI!

Hüdayi Baş’ın istifaya zorlandığı yönündeki iddialara ilişkin de açıklama yapan Güzeller, Baş’ın ölümüyle ilgili Milli Eğitim İl Müdürü Töre’nin kusuru bulunduğunu düşündüklerini ifade ederek şunları kaydetti:

“Uygulamalı kurs açılıyor, burada kazananlar listeleniyor. Bu listenin 28 Ağustos’ta yayınlanması gerekiyor. Bu liste için İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Hüdayi Baş’ı çağırıyor. Kendi belirlediği listenin yayınlanmasını istiyor, Hüdayi Baş buna karşı çıkıyor, İl Milli Eğitim Müdürü Töre, ‘şerefin varsa istifa et’ diyor. 28 Ağustos son gün olduğu için bu kazananlar listesi açıklanıyor. Liste değişmesi için baskılar yapılıyor. Şube müdürleri Hüdayi Başı’ı arıyor, listeyi değiştirmesi için Hüdayi Baş’ta listeyi değiştirmeyeceğini söylüyor ve durumu genel müdürlüğe bildiriyor, genel müdürün onayı ile de bunu yayınlıyor. 31 Ağustos tarihinde de hakkında asaleten müdür ataması gelmesine rağmen de, bu tebliğ edilmiyor. Bunu öğrenmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gidince de kötü muamele ile karşı karşıya kalıyor ve orada kriz geçirip hastaneye kaldırılıyor. Hastaneye kaldırılmasına müteakip liste değiştiriliyor. Kazananlar listesi İl Milli Eğitim Müdürü’nün listesi ile değiştiriliyor. Hastaneden çıktıktan sonra İl Milli Eğitim Müdürüne gidip bu durumu sormaya gidiyor ve İl Milli Eğitim Müdürü Hüdayi Baş’a kötü davranıyor. Daha sonra hakkında soruşturma açılıyor. Soruşturmanın tebliğ edilmesiyle yaşadığı üzüntü sonucu da Hüdayi Baş vefat ediyor. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürünün kusurlu olduğunu düşünerek adliyeye suç duyurusunda bulunduk”

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis