İasos Mahalle Meclisi: “Liman ruhsatının iptali için dava açtık”

​​​​​​​İasos Mahalle Meclisi Derneği, Kıyıkışlacık’ta arkeolojik ve turistik bölgede yükleme iskelesi yapılmak istenmesine karşı verdiği mücadelesini sürdürüyor.

İasos Mahalle Meclisi: “Liman ruhsatının iptali için dava açtık”

Geçtiğimiz haftalarda, Belediyeleri de atlayarak Bakanlık marifetiyle ruhsat verilmesi üzerine, İasos Mahalle Meclisi, hukuksuz olarak niteledikleri ruhsatların iptali için Muğla İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

İasos Mahalle Meclisi Derneği’nin konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Bildiğiniz gibi bölgede yakından takip ettiğimiz Ayıldız Madencilik ve Yükleme AŞ isimli özel şirket, devletin hüküm ve tasarrufunda bulunan deniz alanında, Güllük Körfezi’nin Tarım ve Turizme ayrılmış bölgesi, Muğla Milas’a bağlı antik kentimiz İasos - Kıyıkışlacık’ta, geri dönüşü olmayan çevre felaketine neden olacak maden yükleme limanı yapmak için ÇED sürecini başlatmıştı.

Halkın ve belediyelerimizin tüm itirazlarına rağmen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED olumlu kararı vermiş, biz de bu karara itiraz ve yürütmeyi durdurma istemli davamızı açmıştık.

Davada hukuksal boşluk kullanılarak yürütmeyi durdurma istemimiz mahkemece reddedildi. Bu karar sadece bizim açtığımız dava için değil, aynı konuya aynı istemle …

Doğa ve Yaşam Savunucuları olarak ekolojik sosyolojik arkeolojik kültürel ve dahi insanlar üzerinde oluşacak psikolojik ve fiziksel tahribatları önlemek amaçlı, özel sermayeye rant odaklı girişimlere karşı hak arayışımız hukuksal boyutta devam etmektedir…

Muğla ili, Milas İlçesi, Kıyıkışlacık Mahallesi'nde Ayıldız Madencilik ve Yükleme.A.Ş. Tarafından yapılmak istenen maden taşıma limanı için hukuksal boşluklar kullanılarak ruhsatlar alınmıştır. Alınan ruhsatlar hukuksal olarak geçersizdir. Haklı nedenlerimize dayanarak,  alınan bu usulsüz ruhsatların iptali  ve yürütmeyi durdurma istemli davalarımızı açtığımızı kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

Bölgenin turizmine, ekolojisine, doğasına ciddi zarar vereceğinden iş bu davanın açılması zorunluluğu doğmuştur. Hukuka aykırı olarak verilen/alınan ruhsatlar için davamızı Muğla İdari Mahkemesinde açtığımızı kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.. 

Verilen/alınan ruhsatlar, söz konusu yasal düzenlemelerin öngördüğü koşulları taşımamaktadır. Davamız konusu ruhsat işlemleri, herhangi bir imar planına dayanmamakta, bu hususta yetkili merci olan ilgili belediyenin (Milas Belediyesinin) iradesini aşma amacı taşımaktadır. Kıyı kanununa aykırı olarak düzenlenen bu ruhsatların kanunda yeri yoktur, hükümsüzdür… !

Anayasamıza, Kıyı Kanunlarımıza, İmar Kanununa, Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkındaki Kanuna, Kıyı Kanunun Uygulanmasına Dair Yönetmelik, Kıyı Yapı ve Tesislerinde Planlama ve Uygulama Sürecine İlişkin Tebliğ, Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelik ve ilgili yasal düzenlemelere aykırı olarak verilen/alınan ruhsatlar yasal değildir.

Hak hukuk adalet arayışımızı sonuna kadar devam ettireceğiz.

Kanunlar nezdinde kanunlara aykırı haraket edenleri adalet sistemimiz elbet tespit edecek ve haklarında gereken cezayı verecektir…

Güllük Körfezi’nin yüreğine hançer gibi saplanacak bu vahşi projeyi sonlandırmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz..

Halk olarak haklı mücadelemizde yanımızda bize destek olan başta Kıyıkışlacık mahalle muhtarımız Sayın Halis Şahin’e, Milas Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Tokat’a ve belediye meclis üyelerimize, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Gürün’e ve Büyükşehir belediye meclis üyelerimize, TMMOB Milas İKK’sı nezdinde Sayın Serap Türker’e teşekkürlerimizle, sonsuz saygı ve sevgilerimizle..

Halkız, haklıyız, kazanacağız..

İasos Tarihtir Yok Edilemez!

İasos Cennet Kalsın!

Maden Limanına Hayır! “

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık