İasos Tarım ve Kültür Festivali düzenleniyor 

İasos Tarım ve Kültür Festivali düzenleniyor 
  • 25 October 2021, Monday 9:56

İasos Mahalle Meclisi, 7 Kasım 2021 Pazar günü, İasos’ta bir Tarım ve Kültür Festivali yapmaya hazırlanıyor.

Mahalle Meclisi’nden konuyla ilgili olarak şu bilgiler paylaşıldı:

“Değerli Kıyıkışlacık’lılar, 
7 Kasım 2021 Pazar günü Milas Belediyemiz desteğiyle, Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Tokat’ın açılışını yapacağı, birçok bürokratın da davetli olacağı, İasos Mahalle Meclisimiz ev sahipliğinde gerçekleşecek, şenlik havasında düzenlenecek eğlencelerle ilki kutlanacak olan “İasos Tarım ve Kültür Festivalinde” Kıyıkışlacık mahallelimiz, özellikle kadın üreticilerimizi hem yerel hem de çevre yörelerde tanıtmak, yaptıkları ürünlerden sipariş almalarını sağlayarak, ev ekonomilerine katkılarını artırmak amacıyla standler kurulacaktır. Ücretsiz olacak bu standlerde kendi bahçelerinde yetiştirdikleri ürünler dahil, evlerinde yaptıkları, tereyağı, peynir, yoğurt, ayran, meyvesuyu, pasta, börek, baklava, kurabiye, ekmek, gözleme, turşu, salça, sos, zeytinyağı, reçel, tarhana, erişte, mantı, çeşitli otlar gibi ürettikleri ürünleri hem de yaptıkları, el emeği örgü, nakış, dikiş gibi işlerini de satabilecek, beğenilen ürünleri için gelecek siparişleri kabul edecek, hem de İasos’umuzu tanıtacaklardır. 

Satışa çıkacak ürünlerin üzerinde irtibat numaraları yazılı olursa, beğenilen ürünlerin tüketiciler tarafından tekrar siparişi mümkün olur. Ürünlerin mümkünse kapalı ambalajlarda, hijyenik ve olabildiğince şık sunumuyla, üreticilere özgün uygun fiyatları da uygulanırsa satışlarını ve alacakları siparişleri artıracaktır. 

Bir gün sürecek festivalde Stand açmak isteyen mahallemiz üretici kadınlarına çağrımızdır, stand sayıları kısıtlı olacağından, ilk başvuranlara öncelik tanınacaktır. 

Son başvuru tarihi 27 Ekim 2021’dir 
Başvuruların İasos Mahalle Meclisimiz temsilcisi Hülya Canko Scobie’ye isimlerini yazdırmaları rica olunur. 

(Önemli Not: Standlerde başka yerlerden “hazır olarak tedarik edilmiş ürünlerin” satışına belediyemiz kesinlikle izin vermeyecektir) 


İlgililere duyurulur. 

Saygılarımızla 


İasos Mahalle Meclisi”

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık