İasos Yat Limanı’nın ÇED raporu çıktı

​​​​​​​Milas’ın Kıyıkışlacık Mahallesi’ne yapılması planlanan İasos Yat Limanı projesinde ÇED Başvuru dosyası halkın görüşüne açıldı. ÇED dosyası kapsamında 12 Mayıs’ta Halkın Katılımı Toplantısı düzenlenecek.

İasos Yat Limanı’nın ÇED raporu çıktı

Kıyıkışlacık Mahallesi Zindaf Çanacık Mevkisi’nde 2011 yılında planlanan ve o dönemde ÇED Olumlu raporu alan proje, 7 yıllık süre zarfında faaliyete başlamadığı için yeniden ÇED sürecine girdi. 

Teknik ünitelerin yer alacağı 27.729,60 m2 kara alanı ile 8.393,57 m² dolgu alanı bulunan Yat Limanı’nın 150 Yat Bağlama, 50 Yat Çekek kapasitesi bulunacak. 

Birol Bursa tarafından yapılması planlanan Yat Limanı projesi için Çevresel Etki Değerlendirme süreci 15 Nisan’da başladı ve Çevresel Etki Değerlendirmesi başvuru dosyası halkın görüşüne açıldı. Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 12 Mayıs tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek

İlgililer, ÇED dosyasına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın internet sitesinden ulaşarak, raporu inceleyebilecek ve proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecek.

İasos Mahalle Meclisi Derneği Başkanı Hülya Scobie de, konuyla ilgili, “Çok büyük bir halk haraketiyle binlerce itiraz yazısını Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na göndermemiz gerekiyor. Çok haklı nedenlerle binlerce itiraz dilekçesi Bakanlığa ulaşırsa, ÇED Olumsuz kararı çıkabilir. Tüm gücümüzle bu konuda hep birlikte çalışmamız gerekiyor” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık