Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

İl Sağlık Müdürü’nden, “Ambulans Geç Geldi” Paylaşımlarına Cevap

İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gençer, geçtiğimiz günlerde Bodrum yolundaki bir kazaya ambulansın geç geldiği ile ilgili paylaşımlar üzerine bir açıklama gönderdi.

İl Sağlık Müdürü’nden, “Ambulans Geç Geldi” Paylaşımlarına Cevap

Açıklama şöyle:

“Yerel Basın ve Sosyal Medya üzerinden yayınlanan haberlerde; Muğla’nın Milas İlçesinde Bodrum Karayolunda bulunan bir alışveriş merkezinin yakınlarında 30.06.2019 tarihinde öğle saatlerinde trafik kazası meydana geldiği, kazanın saat 12:05’te meydana geldiği, 12:07’de aranan ambulansın 12:45’te geldiği yer almaktadır.

Basında çıkan habere istinaden İl Ambulans Servisi Başhekimliğimize bağlı Komuta Kontrol Merkezinden alınan bilgide;

Söz konusu vakanın Komuta Kontrol Merkezine çağrı geliş saati 12:09, vakanın Kumbahçe 112 ekibine veriliş saati 12:10, Bodrum 5 Nolu Kumbahçe ASHİ (Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu) ekibinin çıkış saati 12:10 ve olay yerine varış saati 12:30’dur. 112 Komuta Kontrol Merkezine ilk çağrı geldikten sonra 1 dakika içinde olay yerine en yakın Bodrum 3  Nolu Güvercinlik ASHİ Ekibi ve Milas 4 Nolu ASHİ 2.(Güllük) Ekibinin de başka hastalar için görevde olması nedeniyle en yakın ekip olan Bodrum 5 Nolu Kumbahçe ASHİ ekibine çıkış verilmiştir. Bodrum 5 Nolu Kumbahçe ASHİ 1 dakika (saat 12:10)içinde vakaya çıkış yapmış ve ilk çağrıdan sonra 21. dakikada olay yerine ulaşmış, ambulansta gerekli ilk müdahalelerin ardından saat 12:38’de çıkış yapıp 12:52’de Bodrum Devlet Hastanesine ulaşmıştır.

Sonuç olarak; Komuta Kontrol Merkezine gelen ilk çağrı saati ile ekibin olay yerine varış saati değerlendirildiğinde ambulansın 21 dakikada olay yerine ulaştığı, haberde ve sosyal medyada yer alan 38 dakika ambulans beklendiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.”

           

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis