Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

İlçe Başkanı Göktepe, iktidarı topa tuttu!..

CHP Milas İlçe Örgütünde her hafta düzenli olarak yapılan ‘Salı Toplantısı’nda bu hafta gündeme dair açıklama, İlçe Başkanı İlgin Göktepe ve Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çöllüoğlu’ndan geldi. Başka bir program nedeniyle Başkan Muhammet Tokat Salı Toplantısına katılmazken, toplantının sonunda 4 yeni üyeye parti rozeti takıldı.

İlçe Başkanı Göktepe, iktidarı topa tuttu!..

CHP Milas İlçe Örgütü hizmet binasında gerçekleşen toplantıda yerel ve genel gündeme ait ilk açıklama, İlçe Başkanı İlgin Göktepe’den geldi. İlçe Başkanı Göktepe, katılımcılara hoş geldiniz dedikten sonra şunları söyledi:

“AK Parti iktidarının maalesef doğadaki katliamı sürüyor. Salda Gölü’nden bahsetmek istiyorum. Bilindiği gibi Salda Gölü Türkiye’nin en temiz gölü olarak bilinir ve dünyanın da en temiz 5’nci gölü… Kuş çeşitlerinin yüzde 10’na ev sahipliği yapıyor. Doğallığı nedeniyle koruma altında olan bu göle ayak basmak bile yasak ancak bu göl maalesef bir rant kapısı olarak iktidar tarafından ‘Millet Bahçesi’ne çevrilmeye çalışılıyor. Yani bir bahçeye çevirip o güzelim doğallığı yok edecekler.

Fotoğraflarda görmüşsünüzdür. Kaz Dağları’nın her tarafı yemyeşil ormanlarla kaplı ancak en tepesi, ‘kel’ bir insan görüntüsü sergiliyor. Çünkü burada Siyanür ile altın arıyorlar. Eğer Siyanür ile altın ararsanız, yer altı su kaynaklarına zehir karıştırırsınız. Yani insanların içtiği suları zehirlersiniz, doğal yaşam alanını etkilersiniz. Bölgedeki hayvan türlerini yok edersiniz. Oksijen bakımından Avrupa’nın en büyük 2’nci yeri olan buradan başka Siyanür ile altın arayacak başka bir yer yok mu? Koruyup da büyüteceğimiz yerde talan etmeye çalışıyoruz. Neden? Altın çıkarıp yine birilerine rant sağlamak için…

Rant sağladıkları yerler sadece bunlarla sınırlı değil. Bildiğiniz gibi Şehir Hastaneleri Projesi vardı. Bu projelerden biri de Bursa’da yapıldı. Tam 400 milyon dolar harcandı bu hastaneye.

400 milyona yaptıkları hastane aynı İstanbul’a yapılan yeni havalimanı gibi yağan ilk yağmurda sular altında kaldı.  Kimler rant sağladı buradan? Müteahhit sağladı, yandaşlar sağladı. Onlar aracılığıyla da AKP sağladı. Yani sizlerden alınan vergilerin yarısı saraya, yarısı da müteahhidin cebine giriyor. Yazın yağan yağmurda bu hale gelen bir tesisin, kışın yağacak yağmurda ne hale geleceğini düşünemiyorum bile…

Sadece Bursa’da değil, Bodrum’a da 80 milyon dolar harcayarak bir hastane yaptılar ancak açamıyorlar çünkü zemin yumuşak olduğu için hastane aşağıya doğru kayıyor. Hastane resmen dik durumdan yamuk duruma gelmiş. Çivi bile çakamıyorlar şu anda… Kısaca ölü yatırıma döndü.

Ne yazık ki ülkemizde işsiz insan sayısı resmi açıklamalara göre 5 milyona ulaşmış durumda. Üniversiteli işsizler ordusu yarım milyon insan olmuş. Asgari ücret, açlık sınırının altına düşmüş durumda. Ev kiraları, asgari ücretlinin aldığı maaşın yarısını alıp götürür duruma gelmiş.

Türk halkını faşistlikle suçlayanlar baş tacı…

Öte yandan ülkemize 3 milyon fazla Suriyeli gelmiş. Suriyeliler elini kolunu sallayarak Türk halkını faşistlikle suçlamak üzere miting düzenliyor. İçişleri Bakanı nerede? Biz bir miting düzenleyeceğimiz zaman gaz yiyoruz, cop yiyoruz her türlü şiddete maruz kalıyoruz. Biz bu ülkenin vatandaşıyız diyoruz, elin adamı gelip benim ülkemde benim halkıma faşist diyor. Bunlara bu ayrıcalığı kim veriyor? İçişleri Bakanı da o koltukta oturmaya devam ediyor. Adam kendi ülkesinden kaçmış gelmiş Hatay’a, orada durması lazım ama gidin bakın İstanbul’da işyeri açmış! Taksim’e gidin, Arap levhalarından başka bir şey yok.

Birçok şehrin nüfusunun yarısından fazlası Suriyeli olmuş. Kendi vatandaşının yanında olmayanlar, birkaç milyon oy için sığınmacı olarak ülkeye soktukları insanlara sahip çıkıyor. Bu Suriyeler her dini bayramda kendi ülkelerine gidebiliyor mu? Üstelik yol parası bizden… O halde demek ki can güvenlikleri var. O halde benim ülkemde ne işleri var?

Son olarak bildiğiniz gibi İlçe Örgütü olarak 31 Temmuz’da bir dayanışma yemeği düzenliyoruz. İstanbul İl Başkanımız Sayın Dr. Canan Kaftancıoğlu, 26. Dönem İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Muğla Milletvekilleri; Mürsel Alban, Suat Özcan, Av. Burak Erbay, Süleyman Girgin, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat başta olmak üzere tüm ilçe belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız il ve ilçe yöneticilerimiz, kadın ve gençlik kolları yönetimlerimiz yemeğimize katılacaklar. Bu partinin gerçek sahipleri olarak siz değerli üyelerimizin de o gece yanımızda olmasını istiyoruz.”

“Hastanenin yeri konusunda yanlış yapıldı”

CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe’nin ardından söz alan Milas Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çöllüoğlu ise ilçemize yapılan yeni Devlet Hastanesi üzerinden iktidarı, özellikle de Sağlık Bakanlığı’nı eleştirdi.

Başkan Yardımcısı Çöllüoğlu; “Şimdi yeni bir devlet hastanesi yapmaya karar verdiler. Tabi ki yapılsın. Ancak böyle bir hizmeti yaparken birçok kurum ile de ortak hareket edilmesi gerekir. Öncelikle imar durumu ile ilgili belediyeden görüş alınır. Sonra Karayolları ile mutabakat sağlanır. Hastaneyi yapalım da yolunu sonra düşünürüz diye bir mantık olamaz. Sorun ortaya çıktığında belediyeyi suçlamak da son derece yanlış. Önce bir proje yapılması istendi ve yapıldı. Beğenilmedi, sonra bir daha yapıldı. Ancak asıl sorun karayolları…

Şu anda orada Milas Belediyesi’ne ait araçlar çalışıyorlar. Bölge, sert kayalıkların olduğu bir bölge ve çalışmalar güçlükle yürütülüyor. Yani söylenildiği gibi Milas Belediyesi eli-kolu bağlı bir şekilde ya da Milas halkına yapılacak bir hizmet karşılığında hiçbir şey yapmayan bir anlayışta değil” diyerek hastanenin yeri konusunda hatalı bir seçim yapıldığına dikkat çekti.

Yeni katılanlara rozet…

Yapılan konuşmaların ardından Kayhan Şahin, Osman Nihat Üstündağ, İlknur Ceritoğlu ve Eftal Ceritoğlu adlı partiye yeni katılan üyelere parti rozetleri takıldı.

 

 

 

      

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık