İlçe Milli Eğitim Müdürü’nden yarıyıl değerlendirmesi…

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, geçtiğimiz hafta sonu 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nın ilk döneminin tamamlanması üzerine bir basın toplantısı düzenleyerek, geride kalan yarıyılı değerlendirdi. Sosyal, sportif, proje gibi alanlarda il genelinde ilk sırada yer aldığımıza vurgu yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, akademik başarıda ise 13 ilçe arasında orta sıralarda bulunduğumuzu belirterek; “Akademik başarıda akşamdan sabaha değişim yaşanmaz. Bu bir süreçtir… Birkaç yıl sonra Milas, bu alanda da bölgenin en başarılı ilçelerinden biri olacaktır” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü’nden yarıyıl değerlendirmesi…

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, bir basın toplantısıyla geçtiğimiz hafta sonu öğrencilerin karnelerini almasıyla tamamlanan 2018-2019 Eğitim-öğretim Yılı’nın ilk yarısını değerlendirdi. Basın mensuplarının yanı sıra İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Akın Coşkun, Coşkun Demir ve Türker Yurtsever’in de katıldığı toplantıya, geride bıraktığımız ilk dönem, ikinci dönem ve gelecek yıla ilişkin planlamaları anlatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bal, ilçemizin eğitimde geldiği noktanın adeta bir fotoğrafını çekti.

“Taşıma ile ilgili bir sorunumuz yok”

Açıklamasına, yaklaşık 5 bin öğrenciyi yakından ilgilendiren taşıma ile ilgili konuya değinerek başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bal; “Her şeyden önce 400 araç ile yaklaşık 5 bin öğrenciyi taşıyoruz. Birçok ilçenin nüfusuna yakın olan bu sayıyı taşımak gerçekten çok kolay değil. Kaldı ki bu sene farklı bir yol izleyerek, hem taşımalı eğitimde kullanılan araç sayısını azaltarak, devletimizin tasarruf etmesini sağladık, hem de sabah ve akşam saatlerinde kent merkezindeki trafik yoğunluğunun azalmasını sağlamış olduk. Dönemin başında Dörttepe-Meşelik, Selimiye ve Ören bölgesinde taşıma problemimiz oldu. Bunun sebebi de oradaki okulların geç açılmasıdır. Yasa gereği 1 Ekim tarihine kadar olan ihaleleri valilik, sonraki süreçte yapılacakları ise bakanlık onaylıyor. Selimiye’de ise 26 araca ihtiyaç vardı ancak orada 19 araç bulunuyordu. Üstelik birçok araç sahibi gerek ihale şartlarının ağır olması, gerekse para kazanamadıkları düşüncesiyle ihaleye girmiyor. Dolayısıyla başlangıçta bu bölgelerde sorun yaşandı ancak şu anda taşıma ile ilgili hiçbir sorunumuz kalmadı. Önümüzdeki sene zaten böyle bir sorun yaşamayacağız çünkü Selimiye ve Ören, Milas’a taşınmayacak.

Dönemin başlangıcında Milas’ı 14 bölgeye böldük, her bölgedeki kooperatif veya taşıma işi yapan araç sahipleriyle sözleşme imzalandı. İhale şartlarını taşımayan hiçbir araç ile sözleşme imzalanmamıştır. Ufak-tefek sorunlar olmuş olabilir ancak önümüzdeki yıl çok daha rahat bir süreç yaşanacak.

Mutlaka sizler de görüyorsunuz, Kız Meslek Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi’nin kampus alanına taşınması, Kız Meslek’in yerine Sakarya’nın taşınması ve Merkez ve Sakarya’nın ilk ve ortaokul olarak ayrılması, kent içindeki trafiği de rahatlattı” dedi.

“Tüm okullarımız güvenlik kamerasıyla donatılacak”

İlçe merkezi ve kırsal mahallelerdeki tüm okullara güvenlik kamerasının takılacağını, bu sayede hem okul güvenliğinin sağlanacağını, hem de dış cepheye konulacak kamera ile okulun bulunduğu bölgenin de güvenliğinin sağlanmasında yardımcı olunacağını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal; “Esan Eczacıbaşı ve Güven Elektronik ile bir protokol imzalandı. Toplam 179 bin liralık bir projenin 79 bin lirasını Güven Elektronik, 100 bin lirasını da Esan Eczacıbaşı karşılayacak. Sistem tamamlandığında güvenlik güçleri de tüm bilgileri alabilecek. İnternet üzerinden de 7/24 sistem takip edilebilecek. Belki yurdumuzun birçok bölgesindeki tüm okullarda güvenlik sistemi kurulmuştur ancak bölgemizde ilk kez Milas’ta kurulmuş olacak.

Aslında yatırım programlarına bakıldığında Milas, gerçekten son birkaç yıldır pastadan en fazla payı alan ilçe konumundadır. Örneğin geçen yıl Muğla’daki 21 inşaattan 7’si Milas’taydı. Tasarruf tedbirlerine gidilmesine rağmen, yapılan veya yapılacak olan yatırımlara baktığınızda aslan payını Milas’ın aldığını görürsünüz.

Örneğin yeni eğitim kampusuna yapılacak 24 derslikli projenin 40 milyon lirası hazır. İhale aşamaları Kasım ayından bu yana sürüyor. Bir kısmı verildi, bir kısmı da verilecek. Bu bütçe ile oraya 24 derslikli okul, içerisinde; 6 tane atölye, 200 öğrencilik ‘otel tipinde’ öğrenci yurdu, tartan pist, voleybol sahası, kapalı spor salonu, yüzme havuzu, amfi tiyatro ve 1500kişilik konferans salonu olacak. Tamamlandığında bölgenin parlayan yıldızı olacak.

Kampus alanın yol ve yol kenarındaki güvenlik şeridi ile ilgili bir sıkıntısı var. Bu konuda sürekli yazışmalar yapılıyor. Alanın 3 tane yolu var ve biz bunlardan şimdilik birini kullanıyoruz. Kullanılan yol, inşaatı yapan firma tarafından yapılan yol ama ilk girişte kayalık bir bölge nedeniyle sorun yaşanıyor, bir de komple yol kenarına korkuluk yapılması gerekiyor. Bir can kaybı veya olumsuzluk yaşanmadan bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Bu konuda Muğla Büyükşehir ve Milas Belediyesi ile yazışmalar sürüyor. Yapılacak yeni okullarla birlikte sanayi tarafındaki yol açılacak ve kalıcı bir ulaşımı sağlayan anayol olacak.

Oradaki bir başka problem de trafo ile ilgili bir sorunumuz vardı. Bunun için de 750 bin lira bir bütçe geldi. Tüm okulların ihtiyacını karşılayacak elektrik ve beraberinde internet erişimini sağlayacak sistem de önümüzdeki günlerde devreye girecek” dedi.

“Fatih İlkokulu’na ait mevcut iki bina da yıkılacak, yeni bir okul binası yaplacak”

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, geçtiğimiz günlerde basına da yansıyan Fatih İlkokulu ile ilgili de şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi orada iki ayrı bina var ve bunlardan eski olanı için yıkım kararı verildi. Oturulamaz kararı verilen bölümdeki öğrencileri diğer binaya aldığımızda öğrencilere yetmedi. Hatta biz geçici çözüm olarak mevcut sınıfları ikiye bölerek yeni sınıflar oluşturduk, buna rağmen ikili eğitim yapılıyor. Bakanlık yaptığı incelemede mevcut binanın 2,5 milyon lira değeri olduğunu ve bu nedenle yıkılarak, yenisinin yapılamayacağını söyledi. Bunun üzerine gerekli girişimlerde bulunarak, 24 derslikli yeni bir projeyi bakanlığa kabul ettirdik. Yani her iki bina da yıkılarak, yeni bir okul inşa edeceğiz.

Okul idaresi tarafından oraya uyarı tabelası asılması, iş güvenliği yasası açısından doğru bir işlem ancak asılan tabela velilerimizde bir tedirginlik yarattı. Oraya bir güvenlik şeridi çekilebilirdi ancak öğrencilerin güvenlik şeridini aşacağını düşünerek, o bölgeye tel çekilecek. İdare bu konuda gerekli hazırlığı yaptı. Okul müdürümüzün o tabelayı asması iş güvenliği yasasına uygun ve doğru bir davranıştır.”

NOT: Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal tarafından yapılan değerlendirmenin ikinci bölümünü, gazetemizin bir sonraki sayısında bulabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık