Uğur Mumcu’suz 26’ncı yıl

Araştırmacı gazeteci-yazar Uğur Mumcu, ölümünün 26’ncı yıldönümünde, Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP İlçe Örgütü Başkanı İlgin Göktepe ve Cumhuriyet Halk Parti’lilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte anıldı.

Uğur Mumcu’suz 26’ncı yıl

Olumsuz hava koşullarına, yağmurun etkili bir şekilde yağmasına rağmen Atapark Meydanı’nda bulunan ve 1993 yılında Uğur Mumcu anısına dikilmiş olan ağacın önüne konulan fotoğrafına çok sayıda karanfiinl bırakılmasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, CHP İlçe Örgütü Başkanı Göktepe şunları söyledi:

“Her yıl olduğu gibi, anısına dikilmiş olan bu Uğur Mumcu Ağacı’nın önünde kendisini andık. Uğur Mumcu bir ışıktır… Basından tek temennimiz Uğur Mumcu gibi olabilmeleridir.”

İlgin Göktepe’nin anma konuşmasının ardından, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise anma etkinliğinde şunları ifade etti:

“Kalpaksız Kuvayi Milliyeci Uğur Mumcu’yu katledilişinin 26’ncı yıldönümünde anmaktayız. Cumhuriyet değerlerine ve Atatürk ilkelerine bağlılığı ile bildiğimiz, amansız bir demokrasi mücadelesi vermiş güçlü bir kalemdi. Ülkemiz bir dönem suikastler yaşadı, bu dönemde ülkenin birçok gazetecisi, bilim adamı ve değerli insanı hainler tarafından katledildiler. Aslında failleri belliydi ama bizzat failleri tarafından, suikastler faili meçhul hale getirildi. Milleti için, ülkemiz ve halkımız için mücadele etmiş bu değerli kalemlerin katledilmesinin çok özel bir nedeni ve amacı vardı. Bugün ülkede yaşadığımız sıkıntıları gördükçe, o sebepleri ve nedenleri daha iyi anlamaktayız. Ancak, bu halk kendisi için mücadele etmiş, kendisini düşünen, kendisi için yaşamını feda etmiş bu insanları asla unutmayacaktır, unutmayacağız, unutturmayacağız. Bizim için çok önemli bir yeri vardır, bu anlamda düşünceleri, yazdıkları ve mücadelesi her zaman yüreğimizde yaşıyor, ışığımız oluyor ve onların bıraktığı yoldan biz bu mücadeleyi hep birlikte devam ettireceğiz.

Bu duygularla tekrar saygı ve özlemle anıyorum.”

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık