İlçe Müdürü Bal ‘Üniversite Tercih Danışmanlığı Merkezi’ni ziyaret etti

Milas İlçe Milli Eğitim öncülüğünde Pomelon AVM ve Milas Anadolu Lisesi’nde kurulan YKS Tercih Merkezlerini ziyaret ederek, komisyon üyelerinin tercih yapan adaylara yönelik çalışmalarını yerinde inceledi.

İlçe Müdürü Bal ‘Üniversite Tercih Danışmanlığı Merkezi’ni ziyaret etti

Geçtiğimiz ay milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren, geleceklerine yön verecek üniversite giriş sınavları sonuçlandı ve baraj puanını geçerek tercih yapma hakkını kazanan adaylar, öngörülen süre içerisinde tercihlerini yapmaya başladılar. Bu doğrultuda Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de, ilçe merkezinde Pomelon AVM ve Milas Anadolu Lisesi’nde koordinasyon merkezi oluşturarak, kurulan komisyon üyeleri aracılığıyla tercih yapacak adaylara ücretsiz danışmanlık hizmeti sunmaya başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, kurulan merkezleri ziyaret ederek hem komisyon üyelerinin çalışmalarını yerinde inceledi, hem de tercih yapacak olan adaylarla görüşerek, onlara fikirsel anlamda katkıda bulundu.

Milli Eğitim Müdürü Bal, kurulan merkezlerle ilgili yaptığı değerlendirmede; “Geçmişten günümüze karşılaştığımız, duyduğumuz, ‘tercih hatası’ nedeniyle birçok gencimizin istediği üniversiteye gidemediği, istediği bölümde okuyamadığıdır. Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak böyle bir şeyin önüne geçmek, adaylarımıza doğru tercih yapmalarında yardımcı olma adına iki ayrı noktada ücretsiz danışma ya da rehberlik yapma da denilebilir, merkez kurarak, bu konuda eğitimli arkadaşlarımızı görevlendirdik.

Arkadaşlarımız günboyu bu merkezlerde bulunarak, kendilerinden tercih konusunda yardım ve destek isteyen adaylarla görüşüyor, karar vermelerine yardımcı oluyor. Bizler, gençlerimizin aldığı iyi bir eğitimin ardından doğru bir üniversiteye ve istediği bölüme gitmesi için çaba harcıyoruz” diyerek, görev yapan komisyon üyelerine teşekkür etti, üniversiteyi kazanan adaylara da başlayacakları üniversite eğitimlerinde başarılar diledi.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık