İLK BİYONİK KULAK (KOKLEAR İMPLANT) UYGULAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı ekibi tarafından gerçekleştirilen  ameliyat ile hastanın sol kulağına “Koklear implant” (biyonik kulak) uygulaması yapıldı.

İLK BİYONİK KULAK (KOKLEAR İMPLANT) UYGULAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren Başhekim Vekili Op.Dr. Salih Akkuş, şunları söyledi:

 “İlerleyici iç kulak tipi işitme kaybı başlayan 20 yaşında üniversitemiz öğrencisi bayan hastanın her iki kulağında çok ileri derecede sensörinöral tipte işitme kaybı şikayeti mevcuttu. Uygulama bu hastamız için ilk kez yapıldı.

Bu uygulama ile sağır ve dilsiz olmaya aday çocuklar işitme ve konuşma özründen kurtulabilecek ve işitme duyusunu tamamen kaybeden erişkinler de yeniden işitebilecekler. Ülkemizde yeni doğan her 1000 bebekten iki ile üçünde işitme kaybı saptanmaktadır. Ayrıca işitebilirken herhangi bir nedenle işitme yeteneğini tamamen kaybeden binlerce hasta bulunmaktadır. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Harun Üçüncü, çocuklarda işitme kaybının yenidoğan döneminde saptanması ve en kısa sürede işitme cihazı kullanılması durumunda, implant uygulaması için aday hale getirilebileceğini ve bir yaşından sonra ise koklear implant uygulanması ile çocukların işitme engelli olmayan yaşıtlarıyla aynı okullara gidebilecek seviyeye gelebileceğini vurguladı. İşitme kayıplı hastalarda uygun tedavi seçenekleri ile işitme rehabilitasyonunu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Odyoloji kliniğinde başarıyla yürütülmektedir.

Hastanemizde 2018 yılında ilk kez kemiğe monte edilen işitme cihazı uygulaması yapılırken, bu yıl da yapılan koklear implant ameliyatı ile daha ileri tedavi yöntemlerini hastalarımıza sunmaktayız.”

 

Editör: Şahin ŞAHİN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık