Türkiye’nin ilk kadın mağazası Milas’ta açılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yurt genelinde başlatılan ‘Önce Kadın’ başlıklı proje kapsamında Milas İlçe Halk Eğitim Merkezi, projede yer alacak kadınlar tarafından yapılacak ürünlerin satışı için mağaza açıyor. Proje kapsamında açılacak mağazanın Türkiye’de bir ilk olacağı belirtildi.

Türkiye’nin ilk kadın mağazası Milas’ta açılıyor

Projenin başladığı günden bugüne 36 başvurunun yapıldığı Önce Kadın Projesi’nden yararlanmak isteyen kadınlarla ilgili yapılan açıklamada, öncelikli olarak Vergi Dairesi’nden muafiyet, yani vergi mükellefi olmadığına dair bir yazı, ardından Cumhuriyet Savcılığı’ndan sabıka belgesi alarak İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne başvurması gerektiği belirtildi.

Kaydı yapılanlar daha sonra merkez tarafından açılacak bir kursa katılacak, yapacağı ve satışa sunacağı ürünü önce ‘oncekadin.gov.tr’ adlı bakanlığa ait internet sitesine yükleyecek, ardından da belirleyeceği rakam üzerinden satılması için mağazaya teslim edecek.

Mağazada 2 kadın dönüşümlü olarak bulunacak

Milas İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, sisteme kayıtlı kadınlar arasından her gün sabah saat 08.30 ila akşam 17.30 arasında dönüşümlü olarak iki kadın bulunacak.

Öte yandan Önce Kadın adıyla yürütülecek proje kapsamında açılacak mağazanın Türkiye’de bir ilk olacağı belirtildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık