İnme ünitesiyle mutlu bir başlangıç

Ağır felçli ve komada olarak MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran bir hastanın, tıkalı beyin damarı başarıyla açıldı. Hastane yönetimi ve doktorlar, böylesi ciddi bir vakada yaşanılan sürecin mutluluk verici olduğunu söyledi.

İnme ünitesiyle mutlu bir başlangıç

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde mutluluk verici bir olay yaşandı. Klinik tablosu ağır felçli ve komada hastaneye başvuran bir hastanın, tıkalı beyin damarı başarıyla açıldı. Hastane yönetimi konuyla ilgili, “Hastanın yaşamını kurtarmanın mutluluğuyla yeni bir başlangıç yapmasını sağlamış bulunmaktayız. Doğru zamanda, doğru koşullarda ve doğru bir şekilde müdahale ve ekip çalışması inme tedavisinde oldukça önemli olup böylesi ciddi bir vakada yaşanılan süreç mutluluk vericidir.” dedi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Girişimsel Nörolog Dr. Utku Cenikli, inme ile ilgili, “Beyin damar tıkanmasına bağlı gelişen inme, erken dönemde müdahale edildiğinde tedavi edilebilir bir durumdur. Burada zaman çok önemli bir faktördür. Bu yüzden bir kişinin felç geçirdiği anlaşılır anlaşılmaz 112 aranması ve en kısa sürede uygun sağlık kurumuna getirilmesi hayati önem taşımaktadır. Çünkü erken dönemde gelen hastaya damardan pıhtı açıcı ilaç tedavisi verilmesi veya nitelikli personel ve ekipman bulunması halinde anjio uygulaması ile tıkalı damar açılması mümkün olabilmektedir. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde uyguladığımız bu yöntemle ağır felçli ve komada gelen bir hastamızın tıkalı beyin damarını başarılı bir şekilde açmış ve hastanın yaşamının kurtarmış bulunmaktayız. Bu başarı ortak bir ekip çalışmasının ürünüdür” şeklinde konuştu.
Cenikli sözlerini şöyle sürdürdü: “İnme hastalarında ilk birkaç saat çok önemlidir. Bu süre içinde, damar içine uygulanan pıhtı çözücü tedavilerle hastaların sağ kalma ve bağımsız yaşama şansları yükselmektedir. Bununla beraber anjiyo ünitesinde pıhtı çıkarma yöntemi de son yılların önemli gelişmeleri arasındadır. Hastaları inmeden korumak ise en önemli konudur ve toplum bilincinin risk faktörleri konusunda arttırılması gerekmektedir. İnme için en önemli risk faktörleri; başta hipertansiyon olmak üzere, diyabet, sigara içmek, hareketsiz yaşam, obezite ve kan yağlarındaki dengesizliktir. Bunların kontrolü, inmeden korunmak için esastır.”

 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık