Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Akbulut: “KAMU DESTEĞİNDEN YEREL BASIN DA YARARLANMALIYDI”

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (MGC) ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Akbulut, vatandaşların dışarı çıkmayıp, evde kalmasının önerildiği Coronavirüs sürecinde basın mensuplarının halkı bilgilendirmek için sokakta olduğuna vurgu yaparak, birçok sektör için verilen kamu desteğinden özellikle yerel basının da yararlanması gerektiğine dikkat çekti.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Akbulut: “KAMU DESTEĞİNDEN YEREL BASIN DA YARARLANMALIYDI”

Çin’den dünyaya yayılan ve Türkiye’yi etkisi altına alan Coronavirüs salgını karşısında Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin de üst yapısı olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun başlattığı ‘Habersiz kalmayın diye biz dışarıdayız. Siz evde kalın’ kampanyasıyla farkındalık yaratan medya kuruluşları, ekonomik koşulların zorlaştığı bir dönemde yayın yapma mücadelesi veriyor.    

Konuya ilişkin bir açıklamada bulunan Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Akbulut, çok zor şartlarda kamu görevi üstlenen yayın kuruluşlarının destek beklediğini ifade etti.
Bu süreçte hepimizin sağlığı için belirlenen kurallara harfiyen uyulması gerektiğini, uymayanlara da uyarıda bulunmanın önemine dikkat çeken Başkan Akbulut, “Halkın gözü kulağı olan meslektaşlarımız, her olağanüstü durumda olduğu gibi bu dönemde de görevlerinin başında. Evde kalmanın önerildiği, bizlerin de destek verdiği bu süreçte kimse habersiz kalmasın diye görevimizin başında özveriyle çalışıyoruz” dedi.
“MEDYA, DESTEK VERİLEN SEKTÖRLER ARASINDA OLMALIYDI”
Coronavirüs salgını sürecinde birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’nin de ekonomik paketinin açıklandığını belirten Akbulut, birçok sektör için verilen kamu desteğinden özellikle yerel basının da yararlanması gerektiğine dikkat çekti.
Akbulut, “Gelirlerin düştüğü bu dönemde kamu görevi üstlenen medyanın da destek verilen sektörler arasında yer almalıydı. Halkın gözü, kulağı, tarihin de tanığı olan medya ve özellikle de yerel medya, bu salgının en çok darbe vurduğu sektör olmamalı. Şu an ilan, reklam ve satış gelirleri neredeyse yok düzeye gelmiştir. Bu süreçte yayın kuruluşları en azından SGK primleri ve vergilerden muaf tutulmalı. Personel maaşlarında katkı sağlanmalı. Yerel gazetelerde özel haber, sayfa sayısı, köşe yazısı ve tiraj zorunluluğunda esneklik sağlanmalı. Evden ve esnek çalışma yöntemlerine destek verilmeli. Yayın kuruluşlarının varsa Basın İlan Kurumu’ndaki alacakları erken ödenmeli. Bu kurumumuzun garantörlüğünde yayın kuruluşlarına faizsiz uzun vadeli kredi desteği sağlanmalı. Gazetecilere verilen kredi miktarı arttırılmalı. Yerel medya anlayışında sadece yazılı basın değil, radyo, televizyon gibi yayın kuruluşları da desteklenmeli” ifadelerini kullandı.
65 yaş ve üzerindeki vatandaşların sokağa çıkma yasağını desteklediklerini de belirten Başkan Süleyman Akbulut, “Ancak medyada çok sayıda deneyimli gazeteci yer alıyor. Cemiyetimiz çatısı altında çok sayıda deneyimli gazeteci büyüğümüz bulunmakta ve sağlık durumları da iyi. Bu nedenle ‘Basın Kartı’ sahibi meslektaşlarımızın kısıtlamadan muaf tutulmaları değerlendirilebilir” derken, sağlık kurumları başta olmak üzere sahada görev yapan medya mensuplarına koruyucu donanım desteği de talep etti.
Bu kritik süreçte yerel medyaya olan duyarlılığıyla tanınan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran’ın desteğine her zamankinden çok ihtiyaçları olduğuna vurgu yapan Akbulut, sorunların çözümünde ve taleplerin yerine getirilmesinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve milletvekillerinden de duyarlılık beklediklerini sözlerine ekledi. 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık