İsmail Atıcı yeniden başkan seçildi…

İlçemizde en fazla kayıtlı üye sayısına sahip olan ve bu anlamda en büyük sivil toplum kuruluşu olarak kabul edilen Milas Ziraat Odası’nda, 3 yıllığına yeni yönetimini belirlemek üzere 125 delege, 27’nci kez sandık başına gitti. 124 delegenin oy kullandığı seçimde, mevcut başkan İsmail Atıcı oyların 83’ünü alırken, diğer aday Hasret Kaya da 40 oy aldı. 1 oy ise geçersiz sayıldı.

İsmail Atıcı yeniden başkan seçildi…

Oda’nın hizmet binasında gerçekleşen olağan genel kurula; Muğla Milletvekilleri Av. Burak Erbay, Suat Özcan, eski dönem milletvekilleri Fevzi Topuz, Av. Zeki Çakıroğlu, Hasan Kökten, İrfettin Akar,  Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcısı Zeynep Çınar, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Milas Esnaf Odası Başkanı Celal Devrim, Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal, Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin, Milas Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Özay Sabancı, Tariş 153 Nolu Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Kamil Gül, Kooperatif Müdiresi Elin Alpay, Türk Kızılay Milas Şube Başkanı Ayşegül Semerci Güneş, Milas Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı, Milas Zeytincilik Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Figen Çukur, Milas Kent Konseyi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Günlük, CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, CHP Muğla İl Gençlik Kolları Başkanı Bekir Perçin, CHP Milas İlçe Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz, CHP Milas İlçe Gençlik Kolları Başkanı Göksel Billur, AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak, MHP Milas İlçe Başkanı Emin Nazmi Ünlüsoy, Milas Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Çoban, Milas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban, Milas Yörük Obaları Derneği Başkanı Erkan Turgut, siyasi partiler, oda ve derneklerin yönetim kurulu üyeleri, çok sayıda mahalle muhtarı, çevre ilçelerin ziraat odaları başkanları ve ziraat odasına kayıtlı çiftçiler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başlayan genel kurul divan başkanlığına, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, Başkan Vekilliğine Halis Şahin, divan üyeliklerine ise Hakkı Dörtyollu ve Mustafa Atıcı seçildiler.

Gündem maddelerinin okunması ve oylanmasının ardından başlayan genel kurulun açılış konuşması için kürsüye gelen mevcut Oda Başkanı İsmail Atıcı, ana başlıklar halinde yapılan çalışmaları aktardı.

Geçtiğimiz yıl hizmete giren yeni bina ile birlikte ilçe merkezindeki eski hizmet binasında da tüm işlemlerin yapıldığını, çiftçilerin dilediği binada işlemlerini yapabildiğini belirten Başkan Atıcı, tarımsal makine ve aletlerin satıldığı markette bazı eksikliklerin olduğunu, önümüzdeki dönemde bu eksikliklerin de tamamlanarak, her türlü tarımsal aletin Milaslı çiftçinin hizmetine sunulacağını söyledi.

“Yediğimiz her lokmada çiftçinin alın teri var”

Son yıllarda ülkemizde tarıma verilen değer azalırken, çiftçinin de girdi maliyetlerinin artması nedeniyle tarımsal faaliyetlerden uzaklaştığını belirten Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milletçe verilen kurtuluş mücadelesinin ardından cumhuriyet ilan edildi. Büyük Önder Atatürk, asıl kurtuluşun ekonomik yönden kalkınmamızla mümkün olacağını belirterek; ‘Gerçek manada üreten köylü, milletin efendisidir’ demiştir. Biz de bu sözü kitap sayfalarından çıkarıp, hayata geçirmek için yıllardır mücadele ediyoruz.

Unutmayalım ki eğer köylü-çiftçi üretmese, ülke olarak dışa bağımlılıktan asla kurtulamayız. Çünkü insan olarak yediğimiz her lokmada çiftçinin alın teri var” dedi.

Uzun bir açılış konuşmasıyla geçmişten günümüze Oda’nın çalışmalarını anlatan Başkan Atıcı’nın ardından; Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak, CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay ve Suat Özcan’a sırasıyla söz verildi.

Kürsüye gelen tüm konuşmacılar, en fazla üye sahibi olması sebebiyle ilçemizin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Ziraat Odası’nın bugüne kadar çok başarılı işlere imza attığını, üyelerine ve bölgedeki tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilere ciddi katkılar sunduğunu ve ilçedeki diğer kurum ve kuruluşlarla da son derece uyum içerisinde çalışıldığını belirterek, genel kurulun hayırlı-uğurlu olmasını dilediler.

Oda’nın faaliyet ve gelir-gider tablosunun okunarak ibra edilmesinin ardından, önümüzdeki dönem tahmini bütçe ve yeni dönem çalışma raporu okunarak üyelerin bilgisine sunuldu.

Yeni döneme ilişkin neler yapılacağını anlatmak üzere kürsüye gelen mevcut Oda Başkanı İsmail Atıcı; “Yıllar içerisinde bugüne kadar neler yaptığımızı ana başlıklar halinde sizlere aktardım. Önümüzdeki dönem yapmayı planladığımız bazı projelerimiz için de yeniden aday olarak karşınızdayım. Bugüne kadar ilkleri yapmayı başaran Milas Ziraat Odası, bugün de bir ilke imza atıyor. İki kadın delegemizden biri olan Sayın Hasret Kaya, başkan adayı olarak benimle birlikte yarışacak. İşte demokrasinin güzelliği buradadır. Bizler öğrenci, asıl bu odanın sahibi olan üyelerimiz de bizim öğretmenimizdir. Notu verecek olan da sizlersiniz” dedi.

Önceki dönemlerde yönetimlerde bulunan ancak yeni dönemde yönetimde yer almayacak olan iki üyenin yanı sıra 102 yaşında olmasına rağmen halen aktif olarak odaya kayıtlı olmayı sürdüren Hanife Gezgin’e birer teşekkür plaketi verildi.

Hasret Kaya’dan 8 ana başlıkta projeler…

Mevcut Oda Başkanı İsmail Atıcı ile birlikte oda başkanlığına aday olan Hasret Kaya da, üyelere dönük yaptığı konuşmada, göreve getirilmesi halinde neler yapacağını, 8 ana başlıkta topladığını belirterek şöyle devam etti:

“Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Üyelerimize yakışır bir hizmet binası yapıldı ancak biz bu binanın kent merkezinde olmasına, üyelerimizin işlemleri için burası ile İlçe Tarım Müdürlüğü arasında gidip gelmesini doğru bulmuyoruz. Dolayısıyla biz burayı, üyelerimizin ve Milas halkının cüzi bir ücretle yararlanacağı bir göz hastanesine çevrilmesinin daha doğru olacağını düşünüyoruz. Böylelikle bu koca binanın, sadece 5 odasının hizmet verdiği, diğer bölümlerinin ise atıl durumda kalmasının önüne geçeceğiz.

Tarım aletlerinin satıldığı marketimizde çiftçimizin en fazla ihtiyaç duyduğu aletler yok. Öncelikle bunları sağlayacak, hatta bazı il ve ilçelerde olduğu gibi bu aletlerden çiftçimizin ücretsiz yararlanmasını sağlayacağız. Fiyat artışı ne kadar olursa olsun, odamıza ait markette satılan hiçbir makine ve alet, piyasa fiyatının üzerinde olmayacak.

Makamında oturan bir başkan olmayacağım. Başkan ve diğer birimlerde görevli personelimiz sürekli sahada, çiftçimizin yanında olacağız.”

Yapılan konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi. Başkan adayı ve yönetim kurulu üyelerinin yazılı olduğu liste divan başkanlığına sunuldu ancak, Hasret Kaya’nın listesinde bazı isimler, kendilerinin haberi olmadığı gerekçesiyle divan başkanlığına dilekçe vererek, listeden çekildiler. Yerlerine ise yeni isimler yazıldı.

124 delege sandıkta oy kullanırken, kullanılan ve geçerli sayılan oyların 83’ünü İsmail Atıcı, 40 oyu da Hasret Kaya aldı. Bir oyun geçersiz sayıldığı seçimin sonunda mevcut başkan İsmail Atıcı yeniden başkanlığa seçilirken, listesinde şu isimler yer aldı:

İsmail Atıcı, Fikret Turgut, Harun Güneş, Hüseyin Felek, Halil İbrahim Akar, Şahabettin Korkmaz, Mehmet Kuray, Halis Şahin, Kazım Bayındır, Hakkı Dörtyollu, Özcan Sabancı, Özay Yüksel, Sami Sarıoğlu, Mustafa Atıcı, Ali Esmer, Ersin Kaya, Günan Karadağ, Mehmet Çamlıbelen, Mustafa Baş, Yalçın Kocakaya ve Abdullah Kökten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık