Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

İspanyollardan Su Ürünleri sektör temsilcilerine eğitim…

Tarım ve Orman Bakanlığı ile İspanya Tarım Bakanlığı arasında imzalanan, İçişleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteklediği bir protokol sonrası hazırlanan proje doğrultusunda, İspanya’dan gelen bir heyet, MİTSO Toplantı Salonu’nda Milaslı su ürünleri üreticilerine bir eğitim verdi.

İspanyollardan Su Ürünleri sektör temsilcilerine eğitim…

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde organize edilen toplantıya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan’ın yanı sıra Milas İç Su Ürünleri Yetiştirici ve Üreticileri Birliği Başkanı Muhammet Toğuç, Muğla İl Müdürlüğü personeli ve bölgemizdeki balık çiftliklerinin sahipleri katılırken, toplantıda, İspanya’dan gelen heyet tarafından detaylı bir sunum yapıldı.

Tercüman aracılığıyla verilen eğitimde, İspanya’da yapılan balıkçılık ile Türkiye’deki balık üretimi rakamlarla kıyaslandı. İspanya’da yılda 900 bin ton balık üretilirken, Türkiye’de yaklaşık 300 bin ton üretildiği, kişi başına tüketilen balık miktarı Türkiye’de 6 kg iken, İspanya’da yaklaşık 40 kg olduğuna vurgu yapılarak, Türk insanının daha fazla balık tüketimine özendirilmesi gerektiği vurgulandı.

İspanyol heyet, kendi ülkelerinde balık çiftliklerinin kuruluş aşamasından başlayarak, üretim safhası ve pazarlamaya kadar her aşamayı detaylı bir şekilde aktarırken, denetim ve kontrollerin de sıkı bir şekilde yapıldığını, üretilen her balığın mutlaka kayıt altına alınarak etiketlendiğini belirtti.

Alınan coğrafi işaretle dünyanın birçok bölgesine balık ihraç edildiğine dikkat çeken heyet, Türkiye’nin balık üretimine son derece elverişli olduğunu, sektörün de son yıllarda büyük bir aşama kaydettiğine vurgu yaptı.

Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan, Muğla İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen toplantının, bölgemiz ve ülkemiz ekonomisi için son derece önemli olan su ürünleri sektöründeki gelişmeleri takip etmek, bölgemizdeki üreticileri bilgilendirmek amacı taşıdığını belirterek şunları söyledi:

“Ülkemiz adına yapılan ihracatta en önemli kalemlerden birini oluşturan su ürünleri sektörü, bölge ekonomisinde de önemli bir yeri tutmaktadır. Bir taraftan sektör her geçen gün büyümeye devam ederken, diğer tarafta da kendini yenilemeyi ve geliştirmeyi sürdürüyor. Bakanlığımız ile İspanya hükümeti arasında imzalanan protokol gereği bugün ilçemize gelen heyet, bölgedeki sektör temsilcileriyle bir araya gelerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunacaklar. Toplantının çok yararlı olacağını düşünüyor ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.”

MİTSO Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantı, İspanyol heyetin sunumunun ardından karşılıklı soru-cevap şekliyle devam etti.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis