İYİ Parti 2 yaşında

İYİ Parti Milas İlçe Örgütü, partinin kuruluşunun 2. Yılında, Pazar günü, Havuzbaşı Restaurant’ta kahvaltılı bir dayanışma ve kaynaşma yemeği düzenledi.

İYİ Parti 2 yaşında

Yerel seçimlere “millet ittifakı” çatısı altında giren İYİ partiyle birlikte giren CHP’lilerin de yoğun katılım gösterdiği kahvaltıya, Milletvekilleri Suat Özcan ve Metin Ergun’un yanısıra, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcısı Hüseyin Çöllüoğlu ve Mehmet Çayırlı, İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin, İlçe Başkanı Ahmet Yanıkoğlu ve yönetimi, Milas Belediye Meclis üyeleri, pek çok sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticileri ile İYİ Partili vatandaşlar katıldı. 
Kasım Özkan’ın, “2. Kuruluş yıldönümü kaynaşma ve dayanışma kahvaltılı toplantımıza hoşgeldiniz” selamlamasıyla başlayan toplantı, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması sonrası, İlçe Başkanı Ahmet Yanıkoğlu’nun hoşgeldiniz konuşmasıyla başladı. Daha sonra, Milas Belediyesi Başkan Vekili olan ve Milas’taki İYİ Parti’nin kurucu başkanlığını yapan Mehmet Çayırlı kürsüye davet edildi. 
İYİ Parti’nin ülkede ve Milas’ta kuruluş sürecini kısaca anlatan Çayırlı, yönetime gelmelerinin hemen ardından, henüz kuruluş aşamasındayken, seçim gündemiyle karşılaştıklarını ve bu haliyle bile %17 oy alarak bir de milletvekili çıkarmayı başardıklarını belirtti. “Millet İttifakı” sürecini de anlatan Mehmet Çayırlı, bu ittifak sürecinde Muhammet Tokat’a da yaklaşımları nedeniyle çok teşekkür ettiğini belirterek, bu ittifakın, ülkemiz parlamenter cumhuriyet sistemine tekrar geçmesine kadar devam edeceğine inandığını belirtti.
Daha sonra İYİ Parti İl Başkanı İncilay Gezgin kürsüye geldi ve “bu muhteşem kalabılık için herkese teşekkür ediyorum, doğrusu bu kadar geniş katılımlı olacağını düşünmemiştim” dedi. Ülkenin en sıkıntılı bir döneminde İYİ Parti’nin tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla ve Milas’ta da nasıl kurulduğundan bahseden Gezgin, “millet ittifakı”nın öneminin de başarısıyla kanıtlandığını belirtti.
Daha sonra kürsüye davet edilen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “protocol açısından Sayın Gezgin’in benden sonra konuşması doğru olurdu, bunu belirterek başlayayım” dedi ve İYİ Partili’lerin 2. Kuruluş yıldönümlerini kutladığını, Muğla ve Milas’ta, İYİ Parti ile Atatürk ilkeleri ve Parlamenter Cumhuriyet temelinde kurdukları “millet ittifakı”nın öneminden bahsederek, bunun devam edeceğini düşündüğünü belirtti. Muhammet Tokat, konuşmasında, Milas halkının temsilcisi olduğunu, bu nedenle, başlangıcından bugüne, prensip edindikleri ortak akılla hareket etme adına çok büyük katkılarıyla gerçekleştirilen  Zeytin Hasat Şenliği’nde, Belediye Başkanı olarak kendisine söz verilmemesini, dışardan gelen konuklara Milas halkı adına bir ‘hoşgeldiniz’ demesinin bile çok görülmesini yadırgadığını ve kabul  etemediğini belirterek, “Ben Milas halkına haksızlık yaptırmam, saygısızlık yaptırmam” dedi.
Daha sonra kürsüye gelen İYİ Parti Muğla Milletvekili ve İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, konuşmasının başında, “Sayın Muhammet Tokat, Milas’ın şehreminidir, herkesin saygı duyması gerekiyor. Dün Zeytin Hasat Şenliği’nde Milas halkının temsilcisi Milas Belediye Başkanı’na söz verilmemesi en basitinden siyasi bir ayıptır. Bu nedenle Belediye Başkanımıza, İl Başkanımızdan sonra konuşturarak, bir jest yaptı arkadaşlarımız” açıklamasında bulundu. 
Daha sonra, “çok değil 2,5 yıl once insanlar müthiş bir baskı altındaydı. İnsanlar önemli siyasal konuları telefonla ve hatta evlerinde bile konuşamıyorlardı, belli isimleri telaffuz etmekten bile kaçınıyorlardı. İktidarın aleyhine yazan konuşan hiç bir köşe yazarı da kalmamıştı. Her şey bir kişinin ağzından çıkanlara bakıyordu, kanun düzeni kalmamıştı. Bu sindirilmişlik ortamında bir kişi çıktı ve itiraz etti. Büyük baskılara, karalamalara, tehditlere karşın itiraz etti. Bir siyasi harekeü oluşturdu ve bu çemberi kırdı. O kişinin adı Meral Akşener idi. Ve Türkiye nefes almaya başladı. Türkiye tekrar Parlamenter Cumhuriyete doğru yeniden yürümeye başladı. Cumhuriyetin kuruluş gelsefesine inanan herkesle, bu doğrultuda yapmaya hazırız ve yapacağız. Hedefimiz konuşan Türkiye, sonra parlamenter cumhuriyet ve hepsinin üstünde, üreten Türkiye. İttifakımız bu doğrultuda devam ediyor ve edecek. Bilin ki her şey çok iyi olacak, herşey çok güzel olacak” dedi. 
Yoğun alkışlar sonrasında, partinin ilk kuruluş döneminden beri çalışmalarından içinde olanların sahneye çağrılarak “onur belgeleri”nin verilmesiyle kahvaltı devam etti.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık