İYİ Parti Kadın Kolları’ndan İstanbul Sözleşmesi Açıklaması:

​​​​​​​“KARAR DERHAL GERİ ÇEKİLSİN”

İYİ Parti Kadın Kolları’ndan İstanbul Sözleşmesi Açıklaması:

İYİ Parti Milas İlçe Binası’nda bir basın toplantısı düzenleyen Milas İyi Parti Kadın Politikaları Başkanı Nazan Yakabaşı, Cumurbaşkanı Erdoğan’ca geçtiğimiz gün iptal edilen İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin, partisinin görüşlerini paylaştı.

“24 Kasım 2011 tarihinde TBMM tarafından Kabul edilen İstanbul Sözleşmesinin, tek bir kişinin keyfi kararıyla feshedilmesinin, bir yetki, hukuk ve insan hakları gaspı olduğuna inanıyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nin feshi, Türk demokrasisi açısından utanç verici bir adımdır. Anayasayı, kanunları, millet iradesinin yok sayıp bir kişinin tek başına aldığı bir kararı ülkemize ve özellikle de kadınlarımıza dayatması demokrasi tarihimizin silinmeyecek ayıbıdır” diyen Nazan Yakabaşı, AKP’li siyasilerin, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyi haklı göstermek için söylediği şeylerin ülkemiz gerçekleriyle alakası olmadığını söyledi.

Yakabaşı konuşmasını, “Milli iradeyi hiçe sayan, tek kişinin keyfiyle alınan, yasama yetkisinin de açıkça ihlali olan bu kararın derhal geri çekilmesini talep ediyor, kadınlarımızın güvenliği için bu konunun takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz ve diyoruz ki:  İstanbul Sözleşmesi yaşatır” diyerek bitirdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık