İYİ Parti vatandaşlarla buluştu

​​​​​​​İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı, Milas’a bağlı; Avşar, Yaşyer ve Damlıboğaz Mahallelerinde vatandaş buluşmasını gerçekleştirdi. İlçe Başkanı Kasım Özkan ve partililer tarafından gerçekleştirilen çalışmada, özellikle üretici köylünün tarımsal sorunları, hayvancılık ve hayat pahalılığı ile ilgili sıkıntılar konuşuldu.

İYİ Parti vatandaşlarla buluştu

İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Kasım Özkan, kurucu ilçe başkanı, Belediye Meclis Üyesi ve Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet Çayırlı, Belediye Meclis ve Encümen Üyesi Ali Kurt, İl Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Tavaslı, İlçe Kadın Politikaları Başkanı Nazan Yakabaşı, Gençlik Politikaları Başkanı Nebil Uçarsu, bazı ilçe yönetim kurulu ve kadın politikaları yönetim kurulu üyelerinin katıldığı çalışma; Milas’a bağlı Avşar, Yaşyer ve Damlıboğaz mahallelerinde gerçekleşti.

Vatandaşı buluşmasının gerçekleştiği ziyaretlerde İYİ Parti Milas İl ve İlçe yöneticileri, konuşma önceliğini vatandaşa bıraktı. İlçe Başkanı Özkan; “Biz bugün buraya herhangi bir seçim propagandası için gelmedik. Önceliğimiz sizleri dinlemek, anlatacaklarınızı bir rapor halinde il başkanlığımız aracılığıyla genel merkezimize iletmek” diyerek sözü vatandaşa bıraktı.

Ziyaret edilen her üç mahallede de vatandaş, önceliklerinin üretmek olduğunu ancak tarımsal girdi maliyetlerinin çok yüksek olduğunu belirterek, “Çiftçilik yapmak, üretmek eskisi gibi kolay değil. Mazota son 6 ayda yaklaşık yüzde 150 zam geldi. Gübre, ilaç tohumda ise bu oran yüzde 300’ün üzerinde… Buna bir de işçiliği ilave ettiğinizde yetiştirdiğiniz ürün için harcadığınız maliyetin yarısını bile çıkaramıyorsunuz.” dedi.

Vatandaşlar, pandeminin ardından yaşanan ekonomik krize atıfta bulunarak, “Akşam yatıyoruz zam, sabah kalkıyoruz zam… Nereye kadar dayanacağız? Bu işin sonu nereye varacak bilmiyoruz. 3-4 yıl öncesine kadar köyde ekip-biçmeyen yoktu. Kimi buğday, kimi mısır, kimi arpa ama herkes birşeyler ekip biçiyordu. Buyurun gezip görelim! Tarlaların ne kadarı ekilmiş bir görelim. Nasıl ekeceğiz ki Hadi borç-harç ektik, biçtik. Kaça satacağız? Ortada büyük bir belirsizlik var. Kimse yarın ne olacağını bilmiyor.” dedi.
Vatandaşı dinleyen ve anlatılan sorunları not alan İYİ Partili heyet, “Artık kimse yaptığı işten memnun değil. Ne esnaf, ne çiftçi, ne memur, ne asgari ücretle çalışan işçi… Emeklinin hali ise tam anlamıyla içler acısı! En düşük emekli maaşı 2500 lira dediler, hemen her gün birçok vatandaşımız 2200-2300 lira maaş aldığını söylüyor. Yani 2500’ü bile alamadıklarını söylüyorlar. Zaten alsalar da o maaşla geçinmek ne kadar mümkün? Oysa bugün emekli olan büyüklerimiz yıllarca bu ülke için çalışmış, üretmiş. Vergi vermiş… Tam rahata erdim diyecekken bugün geçim sıkıntısı yüzünden yeniden çalışmak isteyen, iş arayan duruma düştüler. Torunlarına üç kuruş harçlık veremez hale getirildiler. Kısaca herkes mutsuz ancak hiç birimizin umutsuz olmaya, karamsar olmaya hakkımız yok. Yaşadığımız müddetçe hepimiz umudumuzu korumalıyız. Kendimiz için değilse bile çocuklarımız için korumalıyız. Merak etmeyin! Bu ülke sahipsiz değil. Demokratik yoldan geldiler, 20 yıldır ülkeyi yönettiler. Artık bu ülke için, bu büyük millet için yapacakları bir şey kalmadı. Gitmelerine çok az kaldı. Geldikleri gibi demokratik yoldan yani sandıkla geri gidecekler.” diye konuştu.

İSTİKLAL MARŞI 

İYİ Partililer, önceki gün de Milas kent merkezinde 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü’nün 101. yılı dolayısıyla İstiklal Marşı basılı afiş dağıttı. Vatandaşı ve esnafı dinleyen partililer, sorunları not etti.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık