İYİ Parti’de ‘İstişare’ toplantısı…

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, önceki gün Aşkıdil Akarca Toplantı Salonu’nda parti üyeleriyle bir araya geldi. Partinin kuruluş sürecini, 24 Haziran 2018 milletvekili genel seçimlerinde yaşanan süreci anlatan Ergun, konuşmasının sonunda ise Millet İttifakı’nın kuruluş gerekçelerini anlatarak, “Genel başkanımızın attığı imzaya sahip çıkmak ve İttifakın adaylarına oy vermek hepimizin siyasi namus borcudur” dedi.

İYİ Parti’de ‘İstişare’ toplantısı…

Milas Belediyesi Prof. Dr. Aşkıdil Akarca Toplantı Salonu’nda gerçekleşen, kayıtlı 1000 üyeden yaklaşık 400’nün katıldığı toplantıya; İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Ahmet Yanıkoğlu, kurucu ilçe başkanı Mehmet Çayırlı, kurucu ilçe gençlik kolları başkanı Av. Gürsel İnce, mevcut İlçe Başkanı Dursun Yıldız, ilçe yönetim kurulu ve partili üyeler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ve toplantıya katılanlara ‘hoş geldiniz’ diyen İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Ahmet Yanıkoğlu sözü Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun’a bıraktı.

Partinin kuruluş süreci, geçen yıl 24 Haziran’da yapılan milletvekili genel seçimlerin öncesi ve sonrasını anlatan Milletvekili Ergun, konuşmasının sonunda Millet İttifakı’nın kuruluş gerekçesini ve hafta sonu yapılacak yerel seçimlerde parti üyeleri olarak neden Millet İttifakı adaylarına oy vermeleri gerektiğini anlattı.

Milletvekili Ergun; “Bu konuda söylenecek tek söz, Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile bir protokol yapmış ve altına imzasını koymuştur. Birileri ‘sağcılık-solculuk’ söylemleri veya başka söylemlerle sizlerin kafasını karıştırmak, Millet İttifakı’nın oylarını bölmek suretiyle aradan AKP adayının Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanmasını sağlamak istiyor. Amaç Muğla’ya hizmet etmek, sizin dertlerinize çare olmak falan değil. Amaç; çok açık bir şekilde büyükşehirlerde kalmayan rantı, Muğla’nın el değmemiş bakir koylarını yandaşlarına, zengin Arap şeyhlerine peşkeş çekmektir. Sakın ola bu tuzağa düşmeyin. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in attığı imzaya sahip çıkmak hepimizin siyasi namus borcudur” diyerek, Milas’ta ittifakın ortak adayı Muhammet Tokat’a, Büyükşehir’de ise Dr. Osman Gürün’e oy verilmesini istedi.

Milletvekili Ergun’un ardından söz alan İYİ Parti Milas İlçe Kurucu Başkanı Mehmet Çayırlı ise ittifak görüşmelerinin başlamasından önce SMS yoluyla tüm üyelere ulaşıldığını, ‘İttifak kurulsun mu, kurulmasın mı?’ diye sorduklarını ve ankette yüzde 65 civarında ‘kurulsun’ sonucu çıktığını söyledi. Çayırlı; “Kısaca demem o ki, biz tabanımızın da sesine kulak vererek bu ittifakı oluşturduk” dedi.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık