İYİ Parti’de süreç 1 Aralık’ta başlıyor

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

İYİ Parti’de süreç 1 Aralık’ta başlıyor

Önümüzdeki yıl 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin siyasi partilerde, aday adayları başvuru süreleri birbiri ardına açıklanıyor. İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı da düzenlenen basın toplantısında adaylık başvuruları için sürecin 1 Aralık tarihinde başlayıp, 15 Aralık günü sona ereceğini duyurdu.

Parti İlçe Binasında düzenlenen basın toplantısına, İYİ parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, ilçe yönetim kurulu üyeleri, Muğla Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kasım Özkan, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Av. Gürsel İnce, bazı üyeler ve partiye yeni üye olan ve toplantının sonunda rozetleri takılan vatandaşlar katıldı.

Gençlik Kolları Başkanı İnce ve Gazeteci Mil’e sürpriz doğum günü…

İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen basın toplantısı öncesinde, partinin İlçe Gençlik Kolları Başkanı Av. Gürsel İnce ve toplantıya katılan Gazeteci Özgür Mil’in doğum günü olması sebebiyle iki ayrı pasta getirilerek, doğum günleri kutlandı.

Gündem, yerel seçim ve Türkiye…

Basın toplantısının başlangıcında ilk açıklama İYİ parti Milas İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı tarafından yapıldı. İlçe Başkanı Çayırlı, önümüzdeki yıl Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin İYİ Parti’den belediye başkanı ve belediye meclis üyeliğine aday adayı olmayı düşünenlerin, 1 – 15 Aralık 2018 tarihleri arasında başvuruda bulunabileceklerini duyurarak sözlerine başladı ve şöyle devam etti:

“Malumunuz, önümüzde 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştireceğimiz bir seçim var. Milas kamuoyu günlerdir, haftalardır bunu konuşuyor. Bazı partilerde adaylıkla ilgili başvuru süreci başladı. Biz de ise bu süreç 1 Aralık’ta başlayacak ve 15 Aralık 2018 günü saat 17.00’de sona erecek.

Partimizden, belediye başkanı veya belediye meclis üyesi olmayı düşünen herkese kapımızın açık olduğunu belirtmek istiyorum. Ancak bu noktada bazı ‘Kırmızı Çizgilerimizin’ olduğunu, parti ve ilçe teşkilatı olarak olmazsa olmazlarımızın olduğunu da söylemekte yarar var. Biz kimseyi siyasi görüşüyle; dili, dini, mezhebi veya başka özellikleri nedeniyle ötekileştirmiyoruz. Yeter ki “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” diyebilsin; toplumda sevilen, sayılan, ahlaklı ve dürüst bir kişiliğe sahip olsun. Bunlar bizim için yeterlidir.

Süreç bazı siyasi partilerde başladı ancak onlarda da daha aday konusu netlik kazanmadı. Ne Sayın Belediye Başkanımız Muhammet Tokat ve AKP’den adaylığını koyan Sayın Barış Saylak’ın adaylıkları kesin değil. Onlar da aday adayı olarak bekliyor. Yani tüm siyasi partilerde süreç işliyor ve bu anlamda partimizde de bir gecikme söz konusu değildir.”

75’i aşkın mahallede yapılanma tamamlandı…

İlçe Başkanı Çayırlı’nın ardından teşkilatlanmadan sorumlu Başkan Yardımcısı Ayşe Tavaslı, ilçe teşkilatı olarak yürütülen çalışmaları aktardı. Tavaslı; “Bildiğiniz gibi geçen yılın sonunda kurulan bir partiyiz ve ilçe teşkilatı olarak da bu sene başında görev aldık. Hızlı bir şekilde ilçe merkezi ve bağlı mahallelerdeki yapılanma çalışmalarına başladık ancak araya baskın bir seçim girdi. Bu nedenle çalışmalara bir süre ara verdik.

24 Haziran seçimleri sonrasında ise kaldığımız yerden çalışmalara devam ettik ve bugün, 75’i aşkın mahallede temsilcilerimiz belirlenerek yapılanma çalışmalarını tamamladık. Geri kalan yerlerde ise temsilci belirleme çalışmalarımız sürüyor.

Yine teşkilat olarak 24 Haziran sonrası ilçemize bağlı birçok mahalleyi ziyaret ederek vatandaşlarımızla buluştuk ve destekleri için teşekkür ettik. Bu çalışmalara da fırsat buldukça devam ediyoruz” diyerek, ilçe teşkilatın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Gençlik Kolları Başkanı İnce’den ülke gündemi…

Toplantıda son olarak söz alan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Av. Gürsel İnce ise, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, tüm öğretmenlerimizin bu anlamlı günlerini kutlayarak söze başladı ve şöyle devam etti:

“Bildiğiniz gibi 24 Haziran seçimlerinde 43 milletvekilimiz ile mecliste temsiliyet hakkı elde ettik. Başta Muğla Milletvekilimiz Prof. Dr. Sayın Metin Ergun olmak üzere tüm vekillerimiz, ülkemizin ve vatandaşımızın gündemindeki sorunları meclis gündemine taşımak adına yoğun bir çaba harcıyorlar. Örneğin, emeklilikte yaşa takılanlar, ilçemiz Baharlı Kavşağı ve farklı bölgelerdeki kavşaklar, asgari ücretlerden alınan vergilerin kaldırılması, son yıllarda artan sözleşmeli öğretmen konusu ve daha birçok sorunla ilgili soru önergesi veya kanun teklifinde bulunuyorlar. Belki mecliste sayısal çoğunluğumuz olmayabilir ancak 43 milletvekilimiz ile halkın ve ülkenin sorunlarını gündeme taşımaya ve takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Yeni katılanlara rozetleri takıldı…

Düzenlenen basın toplantısının sonunda ise partiye yeni katılan üyelere rozetleri takılırken, İlçe Başkanı Mehmet Çayırlı, üye sayılarının yaklaşık 750 olduğunu, bugün ise sadece belli bir sayıdaki üyelere rozet takıldığını söyledi.

    

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık