"İyilik cezasız kalmadı!"

Bursa’da yaşayan Yazar Burcu Karataş Metin, geçtiğimiz yıl başta Milas olmak üzere yurdun çeşitli bölgelerinde çıkan yangınlarda izinsiz yardım topladığı gerekçesiyle 50 bin liralık para cezasına çarptırıldı. Metin’den ayrıca toplanan 28 bin 630 lirayı zimmetine geçirdiği iddiasıyla iade etmesi istendi.

Geçtiğimiz yıl meydana gelen yangınlarda itfaiye ve orman personeli ile sivil vatandaşların ihtiyaçları için yardım kampanyası başlatan Yazar Burcu Karataş Metin’e Bursa Valiliği tarafından idari para cezası kesildi. Valilik, Metin’den toplanan 28 bin 630 lirayı iade etmesini istedi.

Sosyal medya hesabından 170 bin takipçisine seslenen Yazar Burcu Karataş Metin, “Yangınlarla hepimizin bağrı yandı. Ben o dönem izlemek yerine yangınlarda sosyal medyadan var olan gücümle bu yangınları yardım etmeyi tercih ettim. Çünkü benim için onurlu olan buydu. Milas itfaiyesinin yangın hortumuna ihtiyacı vardı, insanların yanmaz elbiselere, yanmaz ayakkabılara, tepe lambalarına ihtiyacı vardı. Bunların temini için yardım istedim ve 3 günlük dönemde tüm ihtiyaçları karşıladık. Karşılandıktan sonra da süreci durdurduk.” dedi.

Bu süreçte çeşitli kamu kurumlarına şikayet edildiğini belirten Metin, izinsiz yardım topladığı için 50 bin lira ceza kesildiğini söyledi.  Metin, “Bu bir mücbir sebeptir.  İnsanlar evlerini kaybederken, karbonmonoksitten zehirlenirken, ‘Ben bir gideyim de, izin alıp geleyim’ diyemem. Kanunda idarenin para toplama talebine kaç gün içerisinde yanıt vereceği de yok!” diyerek, 1 dakikanın bile kritik olduğu yangın için toplanan yardımların izninin 1 ay sonra çıkma ihtimalinin olduğunu ifade etti.

Metin sözlerini, “Ne yapmam gerekiyordu? Kamu yararına vatan ve millet için yardım topladığım için, elimi taşın altına soktuğum için 50 bin lira! Yetmiyor, zimmetime geçirdiğimi iddia edip 28 bin 630 lira 80 kuruşun iadesini istiyorlar. Tüm yasal yolları kullanacağım, gittiği yere kadar. Ama yargı bu parayı öde derse, ben bu parayı öderim. Sonra da bu ülkede siyaset yaparım arkadaşlar! Ben ömrümde bir iyiliğin, böylesine cezayla karşılandığını görmedim!” diyerek sonlandırdı.

Yazar Burcu Karataş Metin’in açıklamaları, sosyal medyada gündem oldu. 21 bin beğeni, binlerce yorum alan Metin’in paylaşımına çok sayıda destek mesajı yağdı.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık