“Kafka’fe’de” edebiyat ve şiir dolu bir gün…

Özel Milas Özge Koleji’nin davetiyle ilçemize gelen edebiyat dünyasının ödüllü şairlerinden Şükrü Erbaş, kolejdeki konferansın ardından bu kez Milena Kafke’fe’de, ‘Edebiyat ve şiir’ konulu bir söyleşide gençlerle bir araya geldi.

“Kafka’fe’de” edebiyat ve şiir dolu bir gün…

İlçemizde; Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise eğitiminde yıllardır adından söz ettiren Özel Milas Özge Koleji’nin daveti üzerine ilçemize gelen edebiyat dünyasının ödüllü şairlerinden Şükrü Erbaş, kolejdeki konferansın ardından bu kez ilçe merkezindeki Milena Kafka’fe de, ‘Edebiyat ve Şiir’ konulu bir söyleşide, gençlerle bir araya geldi.

Hayatından, edebiyata olan merakının ne zaman ve nasıl başladığını, ilk yazdığı şiir gibi kendi yaşamından kesitleri Kaf’kafe’deki gençlere aktaran şair, yoğun istek üzerine sık sık şiirlerinden de okudu.

7 Eylül 1953 tarihinde Yozgat'ta doğan, Ankara'da Gazi Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilimler Bölümü'nden mezun olduktan sonra Toprak Mahsulleri Ofisi'nde memurluk, yöneticilik yapan ve bu kurumdan emekli olan Şükrü Erbaş, 1984 yılında ‘Yarın Dergisi’ yazı kurulunda ve ‘Edebiyatçılar Derneği'nde yöneticilik yaptı.

Şükrü Erbaş’ın ilk şiiri ‘Varlık Dergisi’nde yayınlandı. ‘Yolculuk’ adlı şiir kitabıyla, 1987 Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülünü alan şair ayrıca; ‘Dicle Üstü Ay Bulanık’ şiir kitabıyla 1996 Orhon Murat Arıburnu şiir ödülünü, ‘Üç Nokta Beş Harf’ şiir kitabıyla 2002 Ahmed Arif Şiir Ödülünü ve ‘Gölge Masalı’ adlı şiir kitabı ile de 2005 Ömer Asım Aksoy Şiir Ödülünü kazandı.

Şiiredebiyat ve yaşam üzerine denemeler yazan ve denemelerini; ‘İnsanın Acısını İnsan Alır’ ve ‘Bir Gün Ölümden Önce’ adlı kitaplarında toplayan Şükrü Erbaş'ın, ‘Gülün Sesi Gül Kokar’ adlı düzyazılarından oluşan bir kitabı da var.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 1 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık