Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Gençler, “Asım’ın Nesli Akif”i dinledi…

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TUGVA ve Türkiye Yazarlar Birliği paydaşlığında, “Asım’ın Nesli Akif’i Dinliyor Projesi” kapsamında, Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda bir panel düzenlendi.

Gençler, “Asım’ın Nesli Akif”i dinledi…

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa; Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Garnizon Komutanı Albay Emel Demiryakan, Milas Cumhuriyet Başsavcısı Adem Efe, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kır, Milas Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, Milas Müftüsü Ali Saim Doğru, Milas Muharip Gaziler Derneği üyesi gaziler, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kur’an-ı Kerim okunarak başlayan panelin açılış konuşmasını yapan ve özellikle salondaki gençlere seslenen Milas Kaymakamı Eren Arslan, “Geçmişini bilmeyenin geleceğe dair söyleyecek bir sözü olamaz. Sizler, gelecekte bu ülkenin yöneticileri olmaya adaysınız. Yapacağınız görev ne olursa olsun, bu büyük milletin tarihini iyi okuyup, anlamanız gerekir. Her türlü dayatmaya boyun eğmeyen, bağımsızlığından ödün vermeyerek, ‘Ya İstiklâl Ya Ölüm’ diyen aziz ecdadımızın torunları olduğunuzu unutmamalısınız.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Türk Milleti’nin tarihinde ve gönlünde taht kurmuş büyük bir şahsiyettir. Sadece İstiklal Marşımızın yazarı değil, aynı zamanda Türk Milleti’nin ‘vatan-millet-bayrak ve bağımsızlık’ kavramlarının da karşılığıdır Mehmet Akif Ersoy…

Burada anlatılanları tüm benliğinizde hissedin. Bu ülkenin kaderinin yeniden çizildiği o günleri, 10 kıta ve 41 dizeden oluşan İstiklâl Marşımızın yazarı Akif’i, ancak bu şekilde anlayabilirsiniz” dedi.

Kaymakam Arslan’ın konuşmasının ardından, Asım’ın Nesli Akif’i Dinliyor Projesi kapsamında düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Türk Dili Bölüm Başkanlığı Öğretim Görevlisi Ümit Akın, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Başkanlığı Öğretim Görevlisi Osman Köse, yine aynı üniversitenin

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Başkanlığı Öğretim Görevlisi Dr. Zeynep Özdem Köse’nin moderatörlüğünde, Milli Şair Mehmet Akif’in hayatından kesitler ve İstiklâl Marşımızın dizelerini yazdığı o günlerden örnekler verdiler.

Panel, ilçe protokolü tarafından öğrencilere ‘Genç Safahat’ adlı kitabın dağıtımıyla son buldu.

   

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis