Karadam köylüleri Arasta Park’ta imza topladı

Çamköy, İkizköy gibi, kömür nedeniyle toprakları istimlâk edilmeye başlanan Karadam köylüleri, direnişlerini imza kampanyası ile sürdürüyor. Salı günü Arasta Park’ta hazırladıkları pankartları duvara yapıştıran köylüler, “Bu tüm Muğla’yı,  hatta Türkiye’yi ilgilendiren meseledir” diyerek, halktan destek beklediklerini vurguladılar.

Karadam köylüleri Arasta Park’ta imza topladı
  • 11 September 2019, Wednesday 17:03

 “Kömür için istimlâka hayır”, “Köyümüzü kömür için sattırmayacağız”, “Suyumuza, havamıza dokunmayın” yazan pankartları Arasta Park’ta CHP parti binasının önündeki  duvara asan köylüler, daha sonra imza toplamaya başladılar.

Bodrum ve Güllük’ün su kaynakları da gidecek

Karadam köylüleri adına Arasta Park’ta imza kağıdını dolaştıran Celal Çoban, yörede kömür çıkarmak için bir yıl öncesinden arazilerinin istimlak edileceğine dair ihbarnamelerin geldiğini anlatarak; şöyle konuştu: 

“Yerlerimizden olmak istemiyoruz. Bu topraklar gelir kaynağımız. Binlerce zeytin ağacımız kesilecek, tarlalarımız gidecek. Köylü ne yiyip içecek? Bir karış toprak bile vermek istemiyoruz. Direnmeye hazırız. Bu bir tek bizim köy için değil, tüm Muğla için geçerli. Bodrum ve Güllük’ün su kaynakları da istimlâk içinde…”

Topladıkları imzaları, Ankara’ya Cumhurbaşkanı’na, bakanlara, ulaştırabildikleri herkese ulaştıracaklarını belirten köylüler, “Tüm Muğla halkından destek istiyoruz” dediler. Çevrecilerin (MUÇEP) ve özellikle CHP’li siyasilerin desteklerine teşekkür ettiklerini belirttiler.

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık