KASIM AYI BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Yeni Bardak Su Fiyatları Belli Oldu. Arama Kurtarma Ekibi Oluşturulacak İzmir Depremi’ne Yardım Devam Ediyor

KASIM AYI BELEDİYE MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
  • 07 November 2020, Saturday 12:47

Milas Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısı dün saat 11:00’de Belediye Toplantı Salonu’nda yapıldı.

13 asıl, 5 ek gündem maddesiyle yapılan toplantının açılışında Belediye Başkanı Muhammet Tokat, iki konuyla ilgili olarak bilgi verdi.

Covid-19 vakalarının bu günlerde ilçemizde de pik yaptığını belirten Başkan Tokat, ek kimi önlemlerin gelebileceğini, Bakanlığın konuyla ilgili genelgeler yayınladığını, ancak Kaymakam Bey’in izinli olması nedeniyle önümüzdeki hafta İlçe Hıfzısıhha Kurulu’nun toplanacağıını belirterek, bütün vatandaşlardan azami dikkat göstermelerini istedi. Yakın zamana kadar, çevremizdeki illerde Covid-19 vakalarında artış olmasına karşın Muğla’nın daha iyi durumda olduğunu belirten Başkan Tokat, ancak bu günlerde son derece yaygınlaştığını belirterek, Başkan Yardımcısı Cüneyt İlter’in yeni karantinadan çıktığını, ancak Özel Kalem’de çalışan arkadaşların hemen hepsinin karantinada olduklarını belirterek, “bu nedenle bugün canlı yayın da yapamıyoruz” dedi. Özellikle Pazar yerlerinde vatandaşların çok özenli davranmaları gerektiğine tekrar dikkat çekti.

Daha sonra geçen hafta yaşadığımız İzmir Depremi’ne değinen Başkan Tokat, “bizim de çok şiddetli hissettiğimiz bu deprem sonrası derhal İzmir’e gittik, yerinde inceleme ve gözlemlerde bulunduk ve ilk yardımlarımızı ulaştırdık. Milas halkına çok teşekkür ediyorum. O kadar yoğun ve eski değil, yeni araç gereçler şeklinde yardım yaptılar ki, bunları aciliyet sırasına göre peyderpey gönderiyoruz. Şimdi yine, İzmir’den gelen daraltılmış bir ihtiyaç listesi var ve sadece bunlarla ilgili bir yardım kampanyası başlatıyoruz. Pazartesi günü saat 17:00’ye kadar vatandaşlarımız belediyemize iletebilir, ya da 153 no’lu telefonu arayarak, bağışlarının alınmasını sağlayabilir” dedi. Daha çok ısıtıcı ve bakliyat türü yardımlara ihtiyaç olduğunu, belediyenin sosyal medya hesaplarından bu yeni ihtiyaç listesinin iletileceğini belirtti.

Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Çoğu İmarla ya da İçkili Yerler Bölgesine alınma talepleri, ilgili komisyonlara havale edildi.

Gündemin 6.maddesi, Şehir Parkı içindeki, müsteciri tarafından bırakılan çay bahçesinin, yeniden kiralanması işi vardı. Ancak burasının café-restaurant tarzında ve çay, kahve, meşrubat hizmeti de veren, ayrıca yerel ürünlerin satış noktası olarak değerlendirilmek üzere, uzun sureli olarak kiralanması düşünüldüğünden, yapılacak eklentilerin İmar Komisyonu’nca incelenmesi için İmar Komisyonu’na gönderildi.

Yine gündemin 7. Maddesindeki Koru Mahallesi’ndeki Süt Birliği’nin kullandığı yerin 10 yıl sure ile kiralanma ihalesi de, burada yer alan binaların imar açısından değerlendirilmesi amacıyla, öncelikle imar komisyonuna gitmesi kararlaştırıldı.

Daha sonra İmar Komisyonu’nun önceki mecliste gündeme gelen vatandaşların talepleriyle ilgili hazırladığı raporların görüşülmesine geçildi. Kimileri Kabul edilirken, kimileri de reddedildi.

Ek gündem maddeleri görüşülürken, Beçin Kazısı’nda buluntular olan, ancak Milas Belediyesi’ne ait bir parselde kazı çalışmaları yapılmasına muvaffakat verilirken, İASOS Kazı heyetinin restore etmek istediği antik kent içindeki Meclis Binası’na GEKA projesi ile kaynak sağlamak için, Belediye olarak GEKA Müracaatı yapılması konusunda Belediye Başkanı’na yetki verildi.

Bir diğer önemli konu, hazırlıkları deprem öncesinde başlayan ama İzmir Depremi sonrasında gündeme gelen, Milas Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ile Milas Tema Temsilciliği ve Belediye’nin, doğal afetler sırasında kullanmak üzere bir kurtarma ekibi kurulması için Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu idi.

Başkan Tokat, bu konuda meclise geniş bir bilgi vererek, aslında başta deprem olmak üzere bu tür doğal afetlere karşı yapılacakları planlarken, öncelikle Milas’taki aktif fay hatlarının tespiti ve bu bilimsel bilgilerden yola çıkarak, bu fay hatları üzerindeki binaların sağlamlıklarının test edilmesi, imar planında da bu bilimsel veriler ışığında değişiklikler yapılması noktasındaki çalışmaları özetleyerek, özellikle 9 Eylül Üniversitesi ile birlikte bu çalışmaların sürdürülmesi konusunda çalışma yürütülmesi gerektiğini, bununla ilgili olarak ilerde bir komisyon kurularak çalışmaların böylece de yürütülebileceğini söyledi. Bütün bunların bir ilk adımı olarak da böyle bir arama kurtarma ekibi oluşturmak üzere yetki istedi. Yetki, oybirliğiyle verildi.

GÜNDEMİN SON MADDESİ

Aslında ek gündem maddesi olarak gelen Labranda Su Fabrikası’nın modernizasyonunun son ürünü olan bardak su fiyatlarının belirlenmesi konusu, konunun Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi için verilen arada komisyonca raporun hazırlanması sonrasında, okundu ve yeni bardak suların toptap ve perakende satış fiyatları belli oldu.

Buna göre, 130 ml.’lik 120 adetlik kolili bardak suların toptan 13,5 TL+KDV, perakende olarak 15,00 TL + KDV’den, 72’lik koliler halindeki 200 ml.’lik suların ise toptan 9 TL+KDV, perakende ise 12,00 TL+KDV’den, Yine 72 adetlik kolilerdeki 200 ml.’lik suların ise toptan 9,25 TL+KDV, perakende olarak ise 12,50 TL+KDV’den satılması oybirliği ile Kabul edildi.

Başkaca öneri ve talep olmadığı için, toplantı bitirildi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık