Kasım ayı meclis toplantısı tamamlandı

Evsel katı atık ücret tarifelerinin görüşülerek oybirliğiyle karara bağlandığı, Milas Belediye Meclisi kasım ayı olağan meclis toplantısı tamamlandı.

Kasım ayı meclis toplantısı tamamlandı
  • 09 November 2022, Wednesday 10:14

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda pazartesi günü saat 14.00’te başlayan Milas Belediye Meclisi Kasım ayı olağan meclis toplantısı sona erdi. 8 ana, 7 ek, 8 imar komisyon raporunun görüşüldüğü meclis toplantısının öncesinde bir konuşma yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, 12-13 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek 8. Zeytin Hasat Şenliği’ne tüm meclis üyelerini davet etti.

EVSEL KATI ATIK ÜCRET TARİFELERİ YENİDEN BELİRLENDİ

Milas Belediye Meclisi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan kılavuzu esas alarak; artan akaryakıt, enerji ve personel giderleri nedeniyle 27 milyon lira olan çevre temizlik ve sistem giderlerinin yaklaşık 50 milyon liraya yükselmesi nedeniyle evsel katı atık ücret tarifelerini yeniden belirledi. Belediye meclis üyelerince oy birliğiyle alınan karar doğrultusunda su faturalarına yansıyan evsel katı atık toplama bedelinin köy yerleşik alanlarında kalan konutlarda aylık 29,50; belediye hudutlarında kalan konutlar için 34,50 lira olmasına karar verildi.

BAŞKAN TOKAT: “ESASLAR DOĞRULTUSUNDA ADİL PAYLAŞIM YAPILDI”

Gündem maddesi hakkında açıklama yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Komisyonumuzun oybirliğiyle aldığı değerlendirme raporunu ana hatlarıyla değerlendirdik. Geçen yılki bütçe döneminde 345 milyon civarında bütçe yapmıştık. Bu sene 1 milyarın üzerinde bir bütçe ortaya çıktı. Bunda akaryakıt, enerji ve personel giderleri ana etken olarak görünüyor. Bu noktada geçen yıl 27 milyon civarında olan çevre temizlik ve sistem maliyeti bu yıl 50 milyon civarında oluşmuş durumda. Bu çerçevede komisyonumuz bakanlığın hazırlamış olduğu kitapçıkta belirlenen ilke ve esaslar doğrultusunda ve maliyet hesabına göre adil paylaşımı yaptı ve bu tabloyla raporu oluşturdu.” dedi.

Karar tüm siyasi partilerin meclis üyelerince oy birliğiyle kabul edildi.

Milas Belediye Meclisi’nin aralık ayı olağan meclis toplantısı, 5 Aralık Pazartesi günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek.

Mecliste alınan diğer kararlar şöyle:

Kapıkırı Mahallesi’nde mülkiyeti Milas Belediyesi’ne ait arsa üzerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Latmos ve Herakleia Kazısı Başkanlığınca kazı ekibinin ve kazıda kullanılacak malzemelerin adaya taşınması, arkeolojik kazı çalışmalarında çıkacak olan hafriyat toprağının adadan uzaklaştırılması için Kapıkırı adası ve kıyı şeridini birbirine bağlayan geçici iskele projesi için  muvafakat talebi, oy birliğiyle kabul edildi.

Mülkiyeti Milas Belediyesi’ne ait ilçemizin merkez ve diğer mahallelerinde bulunan taşınmazların 10 yıl süre ile kiralama ihalesine çıkarılması talebi, oy birliğiyle kabul edildi.

Belediye Meclisinin 05/10/2018 tarih 190 sayılı kararı ile İlçemiz, Ören Mahallesi 226 ada 3 parselde kayıtlı 60,96 m² büyüklüğündeki mülkiyeti belediyeye ait taşınmazın, 226 ada 2 parsel maliki olan Örvak Su Ürünleri Mühendislik Petrol Ürünleri Turizm Taahhüt Tic. ve San. Ltd. Şti´ye satışına karar verilmiş idi. Ancak 226 ada 2,3 ve 5 parselde imar uygulaması yapılmış olup, ada parsel numarasının 226 ada 8 parsel, yüzölçümünün de 60,43 m² olarak düzeltilmesi talebi oybirliğiyle kabul edildi.

Gülşen BAHITLI’nın, İlçemiz Kıyıkışlacık Mahallesi 593 ada 22 parselde kayıtlı bulunan taşınmazının yolda kalması nedeniyle kamulaştırılması veya takas edilmesi talebi kabul edilmedi.

Mehmet EYHAN’ın; İlçemiz Selimiye Mahallesi 354 ada 17 parseline şuyulu olan mülkiyeti Belediyemize ait 354 ada 25 nolu parselde kayıtlı arsa vasıflı 169,46m2 büyüklüğündeki taşınmazı satın alma talebi uygun görüldü.

İbrahim KULAÇ’ın, İlçemiz, Ören Mahallesi 156 ada 1120 parselde (eski 2999 parsel) kayıtlı taşınmazının 10-15 yıl önce üzerinde izin alınmadan yol geçirildiğini, arsasının yolun altında kalan metrekare kadar başka bir Belediye arsası ile takas edilmesini bu mümkün değil ise yolun kullanıma kapatılmasını veya kendi kullanımına verilmesi talebi kabul edilmedi.

Zekeriya BELEN’in;  İlçemiz Karakuyu Mahallesi 111 parselde kayırlı taşınmazına ulaşan kadastral yolu bulunmadığından mülkiyeti belediyemize ait parselin bitişiğinde bulunan 116 parselden 50,93 m2 bedeli karşılığında geçit hakkı talebi kabul edildi.

Reşit ÖZER´in Kuva-yi Milliye´nin kurucularından dedeleri Müftü Mehmet Rüştü Efendi (ÖZER) ile Müftüzade Teğmen Osman Zeki Bey (ÖZER) in isimlerinin yaşatılması için İlçemizde bulunan birer caddeye isimlerinin verilmesi talebi için komisyona ek süre verildi.

Rafia ÖNER’in , İlçemiz Alatepe Mahallesi 105 ada 307 parsel maliki ilgi dilekçesinde 1128,07 m² yüzölçümlü tarlasına çok amaçlı sosyal tesis yapılmasını, bu tesise oğlunun adının verilmesi ve fotoğrafının asılması şartıyla bila bedel ile Belediyemize şartlı bağış talebi uygun görülerek kabul edildi.

İlçemiz, Selimiye Mahallesi 4063 parselde kayıtlı 157,00 m² büyüklüğündeki taşınmazın tapu bilgilerinde 105,00 m²si Cemile ALTIN´a 52,00 m²si Belediyemize ait olduğu, Belediyemize ait 52 m²lik hissenin mülga Selimiye Belediyesi’nin 12/03/2004 tarih 29 sayılı encümen kararı ile Cemile ALTIN´a satılmasına karar verilmiş ilgili tarafından ödemeleri yapılmış fakat tapu devir işlemleri yapılmadığından, tapu devir işlemlerinin yapılıp yapılmayacağı talebi kabul edildi.

İlçemiz,  Boğaziçi Mahallesi, Hisar Mevkii´nde yer alan tapunun 162 ada 5 ve 6 parsel (eski 2 ve 3 parsel ) numaralarında kayıtlı taşınmazları kapsayan Ticaret Alanı amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım imar planı değişikliği doğrultusunda hazırlanan Ticaret Alanı amaçlı 1/1000  ölçekli Uygulama imar planı değişikliği teklifinin 3194 sayılı Kanunun 8. Maddesi uyarınca Belediyemiz Meclisince incelenerek bir karar alınması talebi komisyon raporuna istinaden kabul edildi.

Hayıtlı-Ahmet Çavuş Mahallesi sakinlerinin ilçemiz Balavca Deresi kenarında yer alan Aplangeç Parkına Üç Fidan/ Aplangeç Parkı ismi verilmesi talebi için komisyona ek süre verildi.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğü’nün 28.09.2022 tarih E. 12844300 sayılı yazısı doğrultusunda, İlçemiz Kazıklıbucak Mahallesi’nde yer alan tapunun 121 ada 127 ve 128 parsel numarasında kayıtlı taşınmazlar üzerinde 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili kurum görüşü talebi imar komisyonuna havale edildi.

Sayıştay Başkanlığı’nın görüş yazısına istinaden; Milas Belediyesi Sosyal Yardım Yönetmeliği’nde bulunan bazı maddelerin yeniden düzenlenmesi talebi oy birliğiyle kabul edildi.

Milas Belediyesi’ne malzeme temini yönünde ücreti mukabilinde talepler gelmesi nedeniyle stabilize malzeme ve roadmix malzeme için fiyat belirlenmesi hususu Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi.

Milas Euromos Gençlik Kulübü Derneği ile gençlere yönelik yürütmekte oldukları faaliyetleri belediye ile birlikte yürütebilmek için ortak işbirliği protokolü imzalanabilmesi ve protokol için Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a yetki verilmesi talebi oybirliğiyle kabul edildi.

İlçemiz Beçin Mahallesi’nde eski 292 parselde bedelsiz olarak terk edilen 945 m2’lik park alanına “Refik Öner” isminin verilmesi konusu İmar Komisyonu’na havale edildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık