Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

KAYMAKAM ARSLAN LAVANTA BAHÇESİNDE HASAT YAPTI

Kaymakam Arslan tarım ürünlerimizde çeşitlendirme ve yeni üretim alanları kazandırmak adına birkaç yıl önce Milas Kaymakamlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan“Lavanta Bahçeleri”nde hasat yaptı.

KAYMAKAM ARSLAN LAVANTA BAHÇESİNDE HASAT YAPTI

Başarılı olunan deneme ekimi sonrasında Hayıtlı Mahalle Muhtarı Ayhan Demirçivi’nin tarlasında lavantalar hasat edildi.

Kaymakam Arslan”Öncü ve girişimci olduğu için muhtarımıza çok teşekkür ediyorum. Ekim alanlarının genişletilmesiyle birlikte lavantanın ilçe ekonomisine büyük katkı verecek. Alternatif tarım ürünlerinin yetiştirilmesine yönelik projelerimizden biri olan 'Lavanta Yetiştiriciliği' projemiz kapsamında örnek tarla oluşturduk. Kozmetikte ve ilaç sanayisinde kullanılan, bitkisel çay olarak tüketilebilen, bal üretimini arttıran lavanta bitkisinin bölgemize uyum sağladığını memnuniyetle gördük.

Bu örnek çalışmayı gerçekleştiren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eşref Arslan'a ve tüm personeline, bu güzel çalışmanın gerçekleşmesi için tarlasını gönüllü olarak projemize tahsis eden Ahmetçavuş-Hayıtlı Mahalle Muhtarı Ayhan Demirçivi'ye çok teşekkür ediyorum. Ayrıca yeni üreticilerimizi tarım ürünlerimizde çeşitlendirme ve yeni üretim alanları kazandırmak adına girişimlerini bekliyorum” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis