Kaymakam Böke’nin 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

​​​​​​​Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutladı. Böke’nin kutlama mesajı şöyle:

Kaymakam Böke’nin 1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

“1 Temmuz 1926 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen ve yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile Milletimiz denizlerde de egemenlik hakkını tüm dünyaya ilan etmiş ve bu tarih “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı” olarak kutlanmaya başlamıştır.

1 Kasım 1937 günü TBMM’nin açılış konuşmasında Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Denizciliği Türk’ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız” sözleriyle denizciliği ve denizcilikte  ülkemizin vizyonunu bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Ülkemiz denizciliğinin geliştirilmesini hedefleyen Kabotaj Kanunu ile bağımsızlığımız ve karasularımızdaki hükümdarlık haklarımız perçinlenmiştir. Bu bakımdan 1 Temmuz günü, Türk Denizciliği açısından büyük önem arz etmektedir.

Eşsiz sahil şeridi ve denizlerimizdeki üretimi ile ülkemizin dünyaya açılan önemli ihracaat kapılarından olan Milas’ımız, aynı zamanda bir  Deniz ve Denizci kentidir. Özellikle deniz limanları ve ilçemizde bulunan Milas-Bodrum Havalimanı dolayısıyla ulaşım olanaklarının üst düzeyde olduğu Milas, ülkemizin Deniz Ürünleri Üretim ve İhracaat şampiyonudur.

Bugün taşımacılıktan balıkçılığa, gemi inşa ve onarımından sigortacılığa, deniz turizminden limancılığa, denizciliğin her alanında gösterdiğimiz gelişme ve başarılar Kabotaj Hakkının yarattığı imkan sayesindedir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, tarihimizin tüm büyük denizcilerini, deniz savaşlarında, deniz kazalarında hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türk Denizciliğinin gelişmesinde ve ilerlemesinde emeği geçen tüm denizcilerin ve halkımızın Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyorum.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık