Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Kim bu “Motorcular”?

Daha çok yabancı film ve dizilerde gördüğümüz motosikletli topluluklar, bazılarımızda “asi  ve suça bulaşmaya meyilli birtakım gruplar” imgesi oluşturmuştur. Ülkemizde de benzer topluluklar var. Milas’ta geçen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında resmi geçidin sonundaki motorcu korteji; onların ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk resimli / imzalı tişörtlerle Milas’ta bir tur atmaları, yurttaşlar tarafından sevgi gösterisiyle karşılandı.

Kim bu “Motorcular”?

ÖNDER HABER/ GÜLÇİN ERŞEN
Aslında Sinners Motosiklet Kulübü’nün düzenlediği ve benim de desteklediğim bu sürüşte ben de “artçı” olarak motosiklet üzerindeydim. (Hatta o gün Bodrum’a kadar da motosikletle gittim.)  Gerçekten insanların el sallayarak, korna çalarak, alkışlayarak destek vermesi bizleri mutlu etti gururlandırdı.
Peki kim bu motorcular? Sinners Motosiklet Kulübü’nün iki üyesi arkadaşım. Onlar, kişiliklerinden, mesleksel başarılarından ötürü de takdir ettiğim, sevdiğim gençler (Kulübün Koordinatörü Emre Özsoy ve Başkan Yardımcısı Ertuğ Gence Renda)… Benim, onların ve tüm motosiklet tutkunlarının başlıca ortak noktası “Özgürlüğe düşkünlük” bence.
Sinners Motosiklet Kulübü’nün Başkan Yardımcısı Ertuğ Gence Renda’yla yaptığım görüşmeden notları size de aktarayım:
Kulübün askeri hiyeraşiye benzer düzeni ve sıkı kuralları var. Her Çarşamba kendi aralarında toplanıp çeşitli sosyal etkinlikler yapıyorlar. Bazı toplantıları, dışarıdan gelecek misafirlere ya da herkese açık olabiliyor. Topluma birey kazandırıp, motor kültürünü açıklamayı amaçlıyorlar. Kulüp aile gibi; bireyin kendini ait ve güvende hissettiği bir sosyal kurum.
Vazgeçilmez kurallar
Sinners Motosiklet Kulübü’nün “Topluma birey kazandırmanın açılımı” diyebileceğimiz vazgeçilmez kuralları şunlar: Atatürk, vatan, bayrak sevgisi ve saygısı; kulübün simgesi sayılan yeleğe saygı… Renda’nın sözlerini aktararak açıklamayı sürdüreyim: “Egolu insanlar kulüpte barınamaz. Din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı ve siyaset yapılmaz. Ehliyetsiz, alkollü, kasksız motora binilmez. Motorların resmi evrakları tam olmak zorundadır. Üyeler, ‘Çevreye saygılı, efendi bireyler’ olmak zorundadır… Hepimizin içinde bir asilik var. Ama, insanları rahatsız eden, alkol ve uyuşturucu kullanan, illegal işler yapan anarşistler değiliz. Aslında topluma dayatılan kurallar, insanları şiddete, asiliğe daha çok yönlendirir. Özgür ruhumuzu başkalarını rahatsız etmeden, kimseye zarar vermeden ifade etmenin yolu motosiklet kullanmak. İçimizde çok düzgün aile yaşantısı¸ işi gücü olan, toplantılara eşi ve çocuklarıyla katılanlar var. Bizim kuruluş amacımızı da içeren ‘anarşistlik’ tanımımız; ‘Temel olarak insan yapımı yasalarla kısıtlanmamış, özgürlük üzerine kurulu yeni bir toplumsal düzen felsefesidir.’ Kulüp kuralları, kulübün resmi işlevlerini, sosyal faaliyetlerini, işleyişini sağlamak ve çevresel huzuru, özgürlüğü korumak içindir.”
Motosikletim olmadığı halde, beni bir “dost” ve “abla” olarak benimseyen bu motosiklet kulübü üyeleri ile daha çok etkinliğe, daha sık katılmak isterim. Gence Renda bu konuda da şunları söyledi: “Halka kendimizi tanıtmak, olumsuz imaj ve soru işaretlerini yok etmek için başka etkinlikler düşünüyoruz. Motosikletin kalitesi, markası fark etmez; kapımız herkese açık.”

HABERE AİT RESİMLER

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 1 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis